Uşak TV

UŞAK BAROSUN’DAN İSKENDERUN AÇIKLAMASI

Güncel

UŞAK BAROSUN’DAN İSKENDERUN AÇIKLAMASI

Uşak Barosu yayınladığı basın bildirisi ile Hatay’ın İskenderun İlçesinde Deniz Üs Komutanlığına bağlı İkmal Destek Komutanlığına yapılan saldırıyı kınadı. Uşak Barosu Başkanı Avukat Rıza Albay yaptığı basın açıklamasında:

“Hatay’ın İskenderun İlçesinde, Deniz Üs Komutanlığına bağlı İkmal Destek Komutanlığına, geceleyin teröristlerce yapılan hain saldırı sonucu 7 askerimiz şehit olmuş, 8 askerimiz yaralanmıştır.

 

Teröristlerce yapılan hain saldırıyı ve terörü şiddetle kınıyoruz.

 

Başta Silahlı Kuvvetler ve şehitlerimizin aileleri olmak üzere tüm halkımıza başsağlığı ve şehitlerimizin kederli ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyoruz.

 

Gazze halkına, insani yardım götürmek amacı ile yola çıkan, aralarında yaşlı, kadın ve çocuklarında bulunduğu birçok ülkeden sivil vatandaşlara karşı, Uluslararası sularda (açık denizlerde) İsrail Silahlı Kuvvetleri tarafından, geceleyin silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonucu henüz tam sayısını bilemediğimiz onun üzerinde sivil kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda sivil kişi yaralanmıştır.

 

İsrail’in, sadece insani yardım götürmek ve barışçıl amacı olan sivil halka karşı açık denizlerde ölçüsüz ve orantısız bir şekilde gerçekleştirdiği bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

 

Saldırıda yaşamını yitirenlerin kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.