Uşak TV

Ünlü Psikolog Ve Eğitim Uzmanı Cüceloğlu, Final Öğretmenlerine Seminer Verdi

Güncel

Ünlü Psikolog Ve Eğitim Uzmanı Cüceloğlu, Final Öğretmenlerine Seminer Verdi

Kendi yetiştiği çocukluk ortamına baktığında şimdi ki Türkiye’nin çok önemli adımlar attığını ifade eden ünlü psikolog ve eğitim uzmanı Doğan Cüceloğlu, bunun başında da gizli kahramanlar dediği öğretmenler geldiğini söyledi.
Elazığ Final Okulları 2015-2016 eğitim-öğretim yılı Öğretmenler Genel Kurul Semineri bir otelde yapıldı. Elazığ Final okullarında görevli idareci ve öğretmenlere semineri Final Okulları Eğitim Danışmanı ünlü psikolog ve eğitim uzmanı Doğan Cüceloğlu, Final Okulları Kurucular Kurulu Başkanı İhsan Özen ve Eğitim Danışmanı Yavuz Durmuş verdi.
Kendisinin bilim insanı olaması yönündeki yaşam hikayesini anlatan Cüceloğlu, "İnsan ve toplumumuzun psikolojisi ile araştırmalar yapıp, kitaplar yazıyorum. Benim yetiştiğim çocukluk ortamı ile Şimdiki Türkiye çok önemli adımlar attı, mesafeler aldı. Her şeyi konuşa biliriz ama hakikaten çok önemli, bunları birkaç kişiye indirmek istemiyorum. Benim ve bizim gizli kahramanlarımız dediğim en başta öğretmenlerimiz geliyor" dedi. Konuşmasını sürdüren Cüceloğlu, "Sürece önem veriyorsan, belli bir söz verdik diyorsan, belirli bir değer var bunu yaşatmamız var diyorsan o sonuca varmak için değerleri de yaşatarak bir şey yapmamız lazım. Sizle işaretle, yazarak iletişim kurabilirdik diye bilmeniz için önce o zahmete değecek bir bilinç içinde olmamız lazım. Şimdi güven ortamı nasıl oluşur. Değerleri yaşatan insanlara mı, yoksa her ne pahasına olursa olsun, çıkarını takip eden insanlara mı güvenirsiniz. Anne, baba iseniz çocuklarınız da aynı size böyle bakar. Güveniyor muyum anneme, babama bu aile de güven var mı der. O ortamın değerlerini yaşatıyor musunuz, yoksa elde edecek sonuç mu önemli. Basit bir uygulamadır. Bizim okullarının kültürü sadece sonuca mı yoksa o söylemiş olduğum değerlere hakikaten kendini adamış olacak mı, onu yaşatmak için zahmetlere girecek mi bu önemlidir" diye konuştu.
Türkiye geneline Final ismi ile yayıldıklarını aktaran Final Okulları Kurucular Kurulu Başkanı İhsan Özen, "Bunun merkezi ve gerçek kahramanlarının Elazığ’dan çıkması bugün ki toplantımıza çok daha ayrı bir anlam katıyor. Elazığ bizim için her zaman eğitimimizin ana yurdu, baba ocağı. Buradan başlayarak Türkiye’nin her yerine yayıldık. Şuanda Türkiye’nin 4 bir köşesinde eğitim yuvalarımız gerek dershane olarak çalıştılar, şimdi temel liseye dönüştüler. Gerekse kampüs okul dediğimiz çalışmalarla eğitim öğretim faaliyetlerine devam ediyorlar" şeklinde konuştu.
Seminere katılan herkesle etkileşim ve iletişim kuracaklarını kaydeden eğitim danışmanı Yavuz Durmuş ise seminer de çeşitli konularda bilgiler verdi.
Bugün başlayan seminer, yarın da devam edecek.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.