Uşak TV

Umut Yolculuğu İçin Denize Ulaşmaya Çalışan 101 Suriyeli Yakalandı

Güncel

Umut Yolculuğu İçin Denize Ulaşmaya Çalışan 101 Suriyeli Yakalandı

İzmir polisi kent merkezinden denize ulaşmaya çalışan 101 Suriyeli kaçak göçmeni yakalarken, göçmenlerin yurt dışına çıkarılmalarına aracılık eden 9 zanlı da gözaltına alındı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığına yönelik iki ayrı operasyon yaptı. Ekipler ilk olarak Buca otoban gişelerinde takip ettiği minibüsü durdurdu. Minibüs içerisinde yapılan kontrolde toplam 43 Suriye uyruklu şahıs tespit edilirken, göçmenleri yasa dışı olarak yurt dışına çıkarmaya çalışan Türk vatandaşları M.Ç., M.K. ve Y.Y. yakalandı. İkinci operasyonda ise bir kamyon ve minibüsü takip eden ekipler, Gaziemir Akçay Caddesi otoban girişinde iki aracı da durdurdu. İlk araçta arama yapan ekipler, toplam 58 Suriye uyruklu şahıs yakaladı. Göçmenleri yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalışan Türk vatandaşları U.Ç., K.P. ve K.U. isimli şüpheliler ile K.A., M.B.H. ve E.H.K isimli Suriye uyruklu şüpheliler yakalandı. 18 yaşından küçük olan K.A. ve M.B.H. isimli Suriye uyruklu çocuklar, Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildi.
Yapılan iki ayrı operasyonda yakalanan toplam 101 Suriyeli şahsa işlem yapılırken, 79 adet can yeleği, 33 adet şambrel can simidi ve 1 adet pompa ele geçirildi. Göçmenlerin yurt dışına çıkarılmalarına aracılık eden M.Ç., M.K., Y.Y., U.Ç., K.P., K.U., E.H.K isimli şahıslar ve suça sürüklenen 18 yaşından küçük K.A. ve M.B.H. ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.