Uşak TV

Umuda Dev Adımlar Projesi Çocukların Ufkunda Yeni Pencereler Açacak

Güncel

Vali Salim Demir, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destekleme Programı (ÇOGEP) kapsamında; Uşak İl Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Umuda Dev Adımlar" projesi kapsamında Hasibe ve Mazhar Gürbüz İlkokulu öğrencilerine müzik enstrümanları ve halk oyunları kıyafeti dağıttı.

"Umuda Dev Adımlar" projesiyle ilgili bilgi veren Vali Demir "Proje kapsamında çocuklarımızın sevgi, hoşgörü ve dayanışma duygularını pekiştirmek; takım çalışması, iletişim, yaşam becerisi, sağlıklı kişilik gelişiminin sağlanması ve ailelerin bilinçlendirilmesi amacıyla çeşitli faaliyetler gerçekleştirilmektedir. Hasibe ve Mazhar Gürbüz İlkokulunda yapılacak faaliyet çerçevesinde 40 öğrencimize 3 ay süreyle müzik eğitimi verilecek. Proje kapsamında temin ettiğimiz, öğrencilerimizin eğitimlerde kullanacakları 20 saz, 10 keman ve 10 vurmalı çalgıdan oluşan müzik aletlerinin dağıtımını gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin eğitimlerini rahat bir şekilde almaları için okulda müzik sınıfı oluşturuldu ve piyano kursu için 1 adet piyona temin edildi. Ayrıca 30 öğrencimiz de halk oyunları eğitimi alacak. Öğrencilerimizin yöresel kıyafetlerini de proje kapsamında temin ederek dağıttık. Projenin, öğrencilerimizin eğitimine ve gelişime olumlu katkı sağlamasını diliyorum” dedi. 

Etkinliğin sonunda projede emeği geçen İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli emniyet mensupları ile öğretmenlere teşekkür eden Vali Demir, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.