Uşak TV

Uluslararası Antalya Film Festivali’nin Para Ödülü 570 Bin TL Olarak Tespit Edildi

Güncel

Uluslararası Antalya Film Festivali’nin Para Ödülü 570 Bin TL Olarak Tespit Edildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde bu yıl 52’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Antalya Film Festivali’nde toplamda 570 Bin TL para ödülü verilmesi kabul edildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi devam meclisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Başkanlığı’nda Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) Konferans Salonu’nda toplandı.
52’ncisi düzenlenecek olan Antalya Altınportakal Film Festivali’nde verilmesi planlanan 570 Bin TL net ödülün verilmesini içeren maddede, komiyon raporuna her 3 partide katıldı. CHP Meclis Üyesi Sıtkı Soydal, en iyi filmle en iyi uluslararası filme verilecek ödüller arasındaki 100 Bin TL’lik farkı sordu.
Bunun üzerine Başkan Türel, ödüllerin düşürülmesini ve kademeli bir şekilde sıfıra indireceklerini söyledi. Diğer uluslararası film festivallerinde verilen ödül miktarının ödülün önüne geçmediğinide ifade eden Türel, “350 Bin TL olan en iyi ulusal film ödülümüz 50 Bin TL yapmış olduk. Altınportakal ölçülemeycek kadar değerlidir. Ödül miktarlarını azaltarak gidiyor ve Cannes’da olduğu gibi maddi ödül miktarını sıfıra indireceğiz. Bütün film festivallerinde bu böyledir. Ödülün kendisi zaten çok değerlidir. En iyi yönetmen ve senarist ödülü vermeyeceğimiz bilgisi doğru değildir. Bir film içerisinde en önemli 5 kategoriye de ödül veriyoruz” dedi.
Ayrıca Türel, CHP’li Meclis Üyesi Soydal’ın festivalin ihalesini denetlemek üzere bir komisyon kurulması teklifini ise, “Her yıl yüzlerce ihale yapıyoruz. Komisyon düşüncesi doğru değildir. Bu teklifinizi açıkçası yadırgadım. İhalelere komisyon oluşturup denetletirsek kendimize güldürmüş oluruz. Uluslararası normlara festivalimizi uydurmak zorundayız. Festivalin adı Uluslarası Antalya Film Festivali, ödülüde Altınportakal’dır” yanıtını verdi.
GECİKMEDEN DOLAYI MI FESTİVAL ERTELENDİ?
CHP Meclis Üyesi Songül Başkaya, bu yıl ileriki bir tarihte yapılması planlanan Uluslararası Antalya Film Festivali’nin ertlenmesiyle ilgili, “Acaba bu yıl festival yapılmıyor mu diye kaygım vardı. Sanki bir gecikme ve sorunlar mı var diye düşünüyoruz. Ertleme konusunda terör olaylarından ziyade gecikmelerden kaynaklandığını düşünüyorum” dedi. Başkan Türel de ertlemenin gerekçesini şöyle açıkladı:
“Ertelememiz hazırlıksızlıkla ilgili değildir. Ödüller her sene Eylül ayında gelir. Bu ödüller mecliste onaylandıktan sonra Aralık ayına kadar ödemiş oluyoruz. Terör olayları hepimizi kahrediyor, bunun dışında seçim ve G20 gibi iki önemli organizasyon nedeniyle ikinci planda kalacak olması nedeniyle bu organizasyonlardan sonra yapılmasını uygun gördük. Bakanlık katkısıyla ilgili görüşmelerimiz devam ediyoruz. Bu sene en yüksek desteği alabileceğimizi düşünüyorum” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.