Uşak TV

UGİAD’TAN SALDIRILARA KINAMA

Güncel

UGİAD’TAN SALDIRILARA KINAMA

UGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Christophe VANDERBAUWHEDE yayınladığı basın açıklamasında İskenderun Saldırısını ve İsrail’in Mavi Marmara Yardım gemisine yaptığı saldırıyı kınadı.

Christophe VANDERBAUWHEDE açıklamasında:

“İskenderun Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı İkmal Birliği’ne PKK’lı teröristlerce önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu 7 askerimizin şehit olması ve 6 askerimizin yaralanması; Ülkemizin Birlik ve Bütünlüğüne yönelik bir saldırıdır. Maksadı ve sebebi ne olursa olsun terör asla tasvip edilemez. İnsan hayatı gibi kutsal bir değeri tehdit eden ve toplumsal güveni yok eden terör hiçbir din ve hiçbir anlayış tarafından tasvip edilemeyecek bir eylemdir.

 

Türkiye Cumhuriyeti, devleti ve milletiyle, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalarak, içeride ve dışarıda oluşacak tüm çirkin saldırılara karşı, sorumluluklarının bilincinde dimdik ayakta olacaktır. Tarih boyunca olduğu gibi bugün de ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden vatan hainleri hak ettikleri cevabı mutlaka en kısa zamanda alacaklardır. Bu inanç doğrultusunda bilinmelidir ki, şehitlerimiz her zaman minnet duygularıyla anılırken, ülkenin bağımsızlığı ve bütünlüğü için feda edilmiş canlarla, bu topraklar vatan olmaya devam edecektir.

 

Vatan için şehit düşen 7 askerimize rahmet ile Ailelerine sabır ve yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Türkiye Cumhuriyetine yönelik saldırılarla Teröristler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır. İsrail’in Gazze’ye yardım gemilerine yönelik saldırısı ve bu saldırı sonucunda 9 Türk vatandaşımızın ölümünü de şiddetle kınıyoruz. 

İnsanlığın ortak değerleri olan temel hak ve özgürlüklerin dayanaklarından biri kabul edilen “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin” açıkça ihlal edildiği bu olayda,çağdaş ülkelerde yaşanmaması gereken olaylara şahit olmak üzücüdür.Her geçen gün daha da tehlikeye giren ,kişi hak ve özgürlüklerini hiçe sayıldığı ,insani değerlerin yitirildiği ülkelerde medeniyet ve insan hakları gibi olgular bir kez daha gözden geçirilmeli ve önemli eksiklikleri vakit kaybetmeden tamamlanmalıdır.

 

İsrail operasyonlarının olduğu bir anda İskenderun saldırısının olması da çok dikkat çekicidir. İsrail’in bir dönem kendi soydaşlarına uygulananların benzerlerini bugün Gazze’deki masum insanlara uygulaması kabul edilemez niteliktedir. Saldırıda ölen vatandaşlarımıza rahmet ve ailelerine sabır diliyoruz” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.