Uşak TV

Uçağa Çarpan Kuş Hava Trafiğini Etkiledi

Güncel

Uçağa Çarpan Kuş Hava Trafiğini Etkiledi

Atatürk Havalimanı’nda iniş için alçalmaya başlayan bir uçağa kuş çarpması nedeniyle hava trafiği bir süre durmak zorunda kaldı. Pist temizlendikten sonra uçuşlar normale döndü.
Atatürk Havalimanı’nda kuşlar yüzünden seferler aksadı. Atatürk Havalimanı’nın Ataköy-Florya yönündeki pistine inişe geçen bir uçağa kuş çarpınca kısa süreliğine diğer uçakların inişleri durdu. İniş için sırada olan diğer uçaklar pistin temizlenmesi için kapatılması nedeniyle havada tur atmak zorunda kaldı.
Geçtiğimiz Ağustos ayında da Singapur Havayolları’nın İstanbul-Singapur seferini yapan Boeing 777 tipi yolcu uçağı, Atatürk Havalimanı’ndan kalktıktan kısa süre sonra leylek sürüsünün içine girmiş ve uçağın burun kısmındaki radom adı verilen radar anten kapağında ve motorunda hasar meydana gelmişti. Yaklaşık 6 kilogramlık bir kuşun saatte 300 kilometre ile giden uçağa çarpma etkisi 550 kilogramlık kuvvete eşdeğer olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor. Uçaklara çarpan kuş türlerinin başında ise en çok martı ve leylekler geliyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.