Uşak TV

TÜRKSAĞLIK-SEN DE DİLE GETİRDİ, UŞAK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE YEMEKLERDEN ŞİKAYET VAR

Güncel

TÜRKSAĞLIK-SEN Uşak Şubesi Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde personelden yemek konusunda şikayetler aldıklarını belirterek Sağlık Müdürlüğünden bir an önce çözüm bulmasını istedi. Sağlık çalışanlarından çok sayıda şikayetler aldıklarını belirten Türksağlık-Sen Uşak Şube Başkanı Mehmet Özkuk yaptığı açıklamada:

“İlimiz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan bütün personelin temel ihtiyaçları arasında beslenme önem teşkil etmektedir, dolayısıyla bu durum sağlık çalışanlarının üretim hızını ve kapasitesini etkilemektedir. Yetersiz ve dengesiz beslenme çalışma veriminin düşmesine ve dirençlerinin azalmasına neden olmaktadır.
Uzun süredir yemekler konusunda üyelerimizden ve sağlık çalışanlarımızdan çok sayıda şikayetler almaktayız. Bu şikayetler içerisinde verilen yemek hizmetinin kalitesinin düşük olduğu, sağlık çalışanlarını memnun etmediği, porsiyonların oldukça küçük ve doyurmaktan uzak olduğu, hijyen kurallarına yeterince dikkat edilmediği, menülerin birbiriyle uyum içinde olmadığı ve yemek yendikten sonra mide ve sindirim sorunları yaşadıklarını belirtmişlerdir. Sağlık çalışanlarının memnuniyet düzeylerinin artırılması noktasında aşağıda belirtilen hususlara dikkat edilmesi önem arz etmektedir;
1- Yemekler öncelikle hijyen kurallarına uygun ve kaliteli malzeme ile pişirilmelidir. 2- Gece kahvaltısı personelin karın tokluğunu giderecek düzeyde ve kalorisi yüksek ölçüde olmasına özen gösterilmelidir.
3- Ramazan ayında iftar ve sahurda oruç tutan personeller düşünülmeli ve özellikle sahurda yeterli miktarda yemek çıkarılmalı ve yemeklerle birlikte verilen su miktarının 500 ml.lik şişelerde verilmesi sağlanmalıdır.
Sağlık çalışanlarımızın bu talepleri gayet insani hakları olup, bu konuda gerekli iş ve işlemler yapılmalı ve denetimler artırılmalıdır. Bu taleplerin İl Sağlık Müdürlüğümüzce de değerlendirilip, İlimizde hizmet veren tüm hastaneleri kapsayacak şekilde tüm sağlık çalışanlarının ve hastalarımızın memnuniyet düzeylerinin yükseltilmesi adına gerekli görüşlerin hastanelerimize bildirilmesini arz ve talep ederiz” dedi.

Diğer taraftan Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatan hastalardan da sitemize yemeklerle ilgili çok sayıda şikayet geldi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.