Uşak TV

Türkiye Ümit, Genç Ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası Başladı

Güncel

Türkiye Ümit, Genç Ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası Başladı

Türkiye Karate Federasyonu ve Yalova Belediyesi ile Yalova Valiliği’nin desteğiyle düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası başladı.
19 Eylül Cumartesi günü sona erecek organizasyonda 44 ilden 531 bayan, 755 erkek sporcu mücadele ediyor. Ümitler kata mücadeleleri sonunda bayanlarda Hatice Başkaya, erkeklerde de Selahattin Güngel şampiyon oldu.Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı şampiyonanın ilk gününde 1999 ile 2001 arası doğumlu ümit sporcular, kata ve kumite branşlarında mücadele ediyor. Kata elemeleri sonunda bayanlarda ve erkeklerde madalyalar sahiplerini buldu. Hatice Başkaya, geçen yılın finalisti Rumeysa Yazgaç’ı finalde 5-0 mağlup ederek, ferdi kariyerinin ilk Türkiye şampiyonluğu elde etti.
Erkekler kata finalinde Selahattin Güngel ile Gökay İlgezdi altın madalya için mücadele verdi. Geçtiğimiz yılın iki bronz madalyalı isminin mücadelesini 3-2 kazanan 15 yaşındaki Selahattin Güngel, Uluslararası Boğaziçi Açık ve İstanbul Open turnuvalarının ardından ümitler ferdi kata dalında üçüncü birinciliğini kazandı. Şampiyona da ümitler kumite mücadeleleri sonunda bayanlarda 47, 54 ve +54 kilo; erkeklerde ise 52, 57, 63, 70 ve +70 kiloda madalyalar sahiplerini bulacak.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.