Uşak TV

Türk Ulaşım-sen’den Terör Olaylarına Tepki

Güncel

Türk Ulaşım-sen’den Terör Olaylarına Tepki

Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Nurallah Albayrak, Hakkari ve Iğdır’da yaşanan terör olaylarını tepki gösterdi.
Albayrak yaptığı açıklamada,”30 yılı aşkın bir süredir, yaptığı insanlık dışı katliamlarla Türk Milletinin birliğini ve bütünlüğünü bozmayı vazgeçilmez hedefi haline getirmiş olan terör örgütü, son günlerde hayvani bir dürtü ile yeniden saldırılarını yoğunlaştırmıştır. Terör örgütü, dün Iğdır’da 14 polisimizi, 3 gün önce de, defalarca saldırdığı Dağlıca Tabur Komutanlığına bir kez daha saldırmış ve 16 askerimizi şehit etmiştir. Bu ve benzeri alçakça saldırılarını pervasızca ve son derece kolay bir şekilde, dağlarda ve şehir merkezlerinde yapabilmelerinin hangi süreçler neticesinde olgunlaştığı, hepimizin malumudur.”dedi.
Terör örgütünün eylem yapabilme kapasitesini kaybettiğini ve hızla küçülmeye başladığı bir dönemde çözüm sürecinin başlatıldığını ifade eden Albayrak şunları söyledi:
Türkiye Kamu-Sen’in ve Türkiye’deki birçok sivil toplum kuruluşunun ısrarla çözülme süreci olarak nitelendirdiği bu süreçte, siyasi iktidar ülkeyi, elindeki silahı bırakmayan, Türkiye’yi bölme hayallerinden asla vazgeçmeyen terör örgütünün adeta insafına terk etmiştir. Analar ağlamıyor edebiyatı ile sürdürülen bu süreçte, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin bütün köyleri ve şehir merkezleri terör örgütüne bırakılmış, sokaklar, caddeler, ve nihayetinde şehirler terör örgütüne adeta peşkeş çekilmiştir. Örgüt bu süreçte şehir yapılanmasını tamamlamış, sözüm ona devletçiklerinin alt yapısını oluşturmuştur. Asker kışlaya, polis karakollarına hapsedilmiş, askeri garnizonun içindeki ay yıldızlı bayrağın gönderden indirilmesine ses çıkarılmamıştır. Süreç zarar görmesin diye devletin varlığı, itibarı ve gücü adeta bölgede yerle bir edilmiştir.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.