Uşak TV

TÜRK EĞİTİM SEN: İNSANİ YARDIM GÖTÜREN GEMİLERE SALDIRAN İSRAİL’İ LANETLİYORUZ

Güncel

TÜRK EĞİTİM SEN: İNSANİ YARDIM GÖTÜREN GEMİLERE SALDIRAN İSRAİL’İ LANETLİYORUZ

Türk Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Ahmet GÜRTEN Yaptığı basın açıklamasında İsrail’in bir vahşete imza attığını söyledi. Ahmet GÜRTEN açıklamasında:
"İsrail yine bir vahşete imza attı. Filistin’e insani yardım götüren gemilere operasyon düzenleyen İsrail, bir kez daha insanlık suçu işledi.

İsrail’in “Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” kampanyası kapsamında Kıbrıs’ın güneyinden Gazze’ye doğru seyreden gemilere operasyon düzenlemesi ve bu operasyonda çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesi gündemi sarstı.

İnsani yardım gemisine bile saldırı düzenleyecek kadar gözü dönmüş olan İsral’in bu saldırısını lanetliyoruz
. Filistin’e gözünü kırpmadan saldıran, masum insanları katleden İsrail, bu saldırıyla yine dünyaya çirkin yüzünü gösterdi.
Felsefesi öldürmek üzere kurulu olan İsrail, sırtını dayadığı ülkeleri güç unsuru olarak görerek, tüm dünyaya kafa tutmaktadır. İsrail’e her fırsatta kol, kanat gerenler, İsrail vahşetini artık görmelidir. İnsan haklarını savunan herkes, İsrail’in yaptıklarını kınamalı, sivillerin katledilmesine müsaade etmemelidir.

İsrail işlediği suçların bedelini ödemelidir. Gözünü kan bürümüş olan İsrail’e yönelik bir yaptırımda bulunulmazsa, ambargo konulmazsa, İsrail katliamlarına devam edecek, masum insanlar ölecektir. Dünyanın yapması gereken; İsrail’i uluslararası arenada tek başına bırakmak, uluslararası hukuku çiğneyen, savaş suçu işleyen İsrail’e hesap sormak, İsrail’in uluslararası mahkemeler tarafından cezalandırılmasını sağlamaktır.

İsrail’in karşısında el pençe divan duranlar, İsrail’i evin yaramaz çocuğu olarak görüp, yaptıklarına ses çıkarmayanlar, İsrail’in saldırılarına göz yumanlar en az İsrail kadar suçludur.

Buradan Birleşmiş Milletlere sesleniyoruz, İsrail’e en büyük desteği veren Amerika Birleşik Devletleri’ne sesleniyoruz, Avrupa Birliği’ne ve tüm dünya ülkelerine sesleniyoruz:

İSRAİL VAHŞETİ ARTIK DURDURULMALIDIR. İSRAİL, ULUSLARARASI MAHKEMELER TARAFINDAN CEZALANDIRILMALIDIR. VİCDANI OLAN HERKES, İSRAİL’İN VAHŞİ SALDIRILARINI LANETLEMELİ VE İSRAİL’E KARŞI ORTAK HAREKET ETMELİDİR. KANLA BESLENEN İSRAİL’E ARTIK TÜM DÜNYA TEK SES, TEK YÜREK OLARAK “DUR” DEMELİDİR.

İktidar da, tepkisini güçlü bir şekilde ortaya koymalı; Türkiye, İsrail’e yaptırım uygulanması ve İsrail’in cezalandırılması konusunda her türlü girişimde bulunmalıdır. Biz eğitimciler olarak, silahsız insanların üzerine mermi yağdıran İsrail’i bir kez daha şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.