Uşak TV

Turabibaba Kütüphanesi’nde Yazar-çocuk Sohbetleri

Güncel

Turabibaba Kütüphanesi’nde Yazar-çocuk Sohbetleri

Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi’nde geleneksel “Kırmızı Sedir Söyleşileri” çocuk kitapları yazarları ve çocukları buluşturmaya devam ediyor. Okur-yazar buluşmaları çocuklara okuma sevgisi aşılarken çocuklar okudukları kitapların yazarlarıyla samimi sohbetler gerçekleştiriyor.
Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi’nde bu yıl yedincisi düzenlenen “Kırmızı Sedir Söyleşileri” ilçede yaşayan öğrenciler ve çocuk kitabı yazarlarını bir araya getiriyor. Yeni sezona 22 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilecek söyleşiyle başlayacak olan yazar-çocuk buluşmalarında yazarlar tarafından 7 - 14 yaş grubu öğrencilere erken yaşta kitap sevgisi aşılanıyor.
YAZARLAR ÇOCUKLARA KİTAP SEVGİSİ AŞILIYOR
Çocuklarda, Kütüphane kullanma alışkanlığı ve kitap okuma bilinci edindirmek amacı ile düzenlenen çocuk-yazar buluşmaları, 6 sezondur Turabibaba ve 2 sezondur Okmeydanı Kütüphanelerinde "Kırmızı Sedir Söyleşileri" ismiyle keyifli sohbetlere sahne oluyor. Öğrencilerin okudukları kitaplar hakkındaki tüm soruları, yazarlar tarafından içtenlikle cevaplanıyor.
BUGÜNE KADAR BİNLERCE ÇOCUK YAZARLARLA BULUŞTU
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın çocuklara armağanı olan kitaplarını okuyan öğrenciler, alanlarında başarılarını kanıtlamış yazarlar, çizerlerle girdikleri söyleşilerde okumaya teşvik ediliyor. 2010 yılında Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın isteğiyle başlayan söyleşiler bugüne kadar binlerce çocuğu Sunay Akın, Gülten Dayıoğlu, Salih Memecan gibi pek çok önemli yazarla buluşturdu. Her ay üç önemli yazarı çocuklarla buluşturan söyleşiler Haziran ayının sonuna kadar devam edecek.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.