Uşak TV

Tüp Bebekte Başarıyı Artıran Uygulama Embryogen

Güncel

Tüp Bebekte Başarıyı Artıran Uygulama Embryogen

Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Figen Sungar, embriyo ile annenin rahmi arasında olması gereken haberleşmede belirgin artış sağlandığını söyledi.
Tüp Bebekte yeni teknolojiler çocuk hasreti çeken aileler için başarısız tedavilerin başarıya dönüşmeye başladığını söyleyen Hisar Intercontinental Hospital İnfertilite ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Figen Sungar’dan tüp bebekte başarı oranını ’EmbryoGen’ uygulaması ile arttığını söyledi. Günümüzde ’EmbryoGen mediumu’ kullanılarak embriyo gelişimini anne rahminde de iyileştirmenin mümkün hale geldiğini belirten Op. Dr. Sungar; özellikle tekrarlayan başarısız tüp bebek denemeleri, tekrarlayan gebelik kayıpları, açıklanamayan infertilite (kısırlık), tekrarlayan erken (biyokimyasal) gebelik kayıplarında tercih ettiklerini, bu uygulama ile gebelik oranlarında yüzde 28’lik bir artış elde edildiğini açıkladı.
Embriyoların 3 gün boyunca ’EmbryoGen’ besi yerinde gelişimi takip edildiğini söyleyen Op. Dr. Sungar, “3’üncü günde anne rahmine bir miktar EmbryoGen mediumu ile transfer yapılır. Böylece embriyo ile annenin rahmi arasında olması gereken haberleşmede belirgin artış sağlanmış olur. Embriyogen besi yerinin içeriğinde anne rahminde doğal olarak salgılanan ve embriyo gelişimine yardımcı olan haberci proteinler (GM-CSF) mevcuttur. Bu haberci proteinler, anne ile embriyo arasında hücre haberleşmesini sağlar, embriyoyu stresten korur ve embriyonun yerleşme aşamasında güçlenerek farklılaşmasını sağlar” dedi.
Gebelik kayıplarının sebeplerinde biri de embriyonun, annenin savunma sistemi tarafından yabancı olarak algılanması olduğunu belirten Op. Dr. Figen Sungar, ’EmbryoGen’ anne ile embriyo hücreleri arasındaki haberleşmeyi düzenleyerek anneden gelecek olan bağışıklık cevabını düzenlediğini söyledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.