Uşak TV

TSE Başkanı Korkmaz’dan “Dünya Standartlar Günü” Mesajı

Güncel

TSE Başkanı Korkmaz’dan “Dünya Standartlar Günü” Mesajı

TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, Dünya Standartlar Günü’nü kutlayarak, “Enstitümüz, bir yandan standartlara uygun üretimlerin gerçekleştirilmesi yönündeki çalışmaları, bir yandan da dünya standartlarını belirleyen ülkeler arasında yer almanın mücadelesini vermektedir” dedi.
TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, Dünya Standartlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Korkmaz, yayınladığı mesajda 14 Ekim Dünya Standartlar Günü’nün tüm dünyada standardizasyonun önemine dikkat çekmek için kutlanan önemli bir gün olduğunu ifade ederek, “Bugünün hem Türkiye hem de Türk Standardları Enstitüsü (TSE) açısından farklı bir önemi bulunmaktadır. Tüm dünyada her yıl 14 Ekim’de kutlanan ‘Dünya Standartlar Günü’ 1968 yılında dönemin TSE Başkanı Sayın Faruk Sünter’in teklifi ile gündeme gelmiştir. 1968-1970 döneminde Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı (ISO) Başkanlığı da yapmış olan Sünter, standardizasyon anlayışının daha geniş kitlelere yayılması için her yıl 14 Ekim’in Dünya Standardlar Günü olarak kutlanmasını teklif etmiştir. Bu teklif, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) tarafından da desteklenmiş ve 1969 yılında yapılan ISO Genel Kurulu’nda, üye tüm ülkelerin de onayı ile kabul edilmiştir. Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC), Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı (ISO) ve Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin (ITU) bu yılki ortak bildirisi “Standartlar Dünyanın Ortak Dili” başlığı ile yayınlanmıştır. Bildiriyle, standartların hayatımızın her alanında işimizi kolaylaştırdığı vurgulanmış, standartların olmaması halinde yaşamımızda nasıl zorluklar olabileceği konuları gündeme getirilmiştir. Günümüzde yaşamın her alanında kullanılan standartlar, insan mutluluğunu temel alan, toplumsal refahın yükseltilmesini hedefleyen çabaların ve arayışların bir sonucudur. Bugün dünyanın; ticarette, ulaşımda, hizmette yani bütün yaşam alanlarında konuştuğu ortak dil olan, insanları ve ülkeleri birbirine bağlayan standartlar, üretim sürecinin ayrılmaz parçası; uluslararası alanda etkin konuma ulaşmanın, verimliliği artırmanın, ürün kalitesini yükseltmenin temel öğesi durumuna gelmiştir” ifadelerini kullandı.
Korkmaz, mesajında şunları kaydetti:
“Kaynakların akılcı ve verimli kullanılması, savurganlığın önlenmesi, kaliteli üretimin özendirilmesi, arz ve talep dengesinin kurulması, teknolojik yeniliklerin üretime kazandırılması, ürünlerin tüketici beklentilerini karşılaması amaçlarına hizmet eden standartlar, dünya pazarlarında rekabet gücünü artırmak isteyen tüm ülkeler için en önemli gerekliliktir. Türk Standardları Enstitüsü, Türkiye’de standartlarını hazırlamak ve hazırlatmakla yükümlü olduğu gibi, uluslararası standartların hazırlanması çalışmalarına da katkıda bulunmaktadır. Enstitünün kuruluşundan itibaren yürüttüğü, Türk Standartlarının uluslararası standartlarla uyumunu temin eden politikaları, sanayi ve hizmet sektörlerinin ihracat çabalarına destekleyen önemli unsurlardan biri olmuştur. Bu görevi yerine getiren ya da benzer bir işleve sahip olan başka bir milli kuruluş yoktur. Enstitümüz, bir yandan standartlara uygun üretimlerin gerçekleştirilmesi yönündeki çalışmaları, bir yandan da dünya standartlarını belirleyen ülkeler arasında yer almanın mücadelesini vermektedir. Dünya Standartlar Gününün, konuya duyarlılığı artırmak için iyi bir vesile olduğuna inancıyla standartları belirleme aşamasında katkı sağlayabilecek herkesi Türk Standardları Enstitüsü rehberliğinde çalışmaya davet ediyor ve Dünya Standartlar Gününüzü kutluyorum.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.