Uşak TV

Toplu İntihara Kalkışan İşçilerin Yüzü Güldü

Güncel

Toplu İntihara Kalkışan İşçilerin Yüzü Güldü

İzmir’in Torbalı ilçesinde yapımı devam eden devlet hastanesi inşaatında çalışan ve taşeron firmadan paralarını alamadıkları için toplu intihar girişiminde bulunan işçiler paralarını aldı. Torbalı belediye Başkanı ve Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun’a teşekkür eden işçiler, paralarını aldıktan sonra memleketlerine döndü.
Torbalı Devlet Hastanesi inşaatında çalışan işçiler, paralarını alamadıklarını iddia ederek geçtiğimiz Cuma günü toplu intihara kalkışmıştı. Bazı işçiler vince çıkarken, maaşlarını vermeleri için taşeron firmaya isyan etmişti. 53 kişinin, 2 ila 5 aylık gecikmiş maaşlarının tutarı olan toplamda 135 bin liranın yatırılmadığını ileri süren işçilerin 5 saat süren intihar girişimli eylemi Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun’un araya girmesiyle sona ermişti.
İŞÇİLERİN ALACAĞI ÖDENDİ
Firma yetkilileri ile yapılan 4 günlük görüşmeler sonucu anlaşmazlık giderilip, işçilerin istediği bedel taşeron firma tarafından ödendi. Hafta sonu TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Torbalı’ya gelerek durum ile ilgili bilgi aldı. Demars ve Mirsan Demir Yapı yetkilileri ile yapılan 4 günlük görüşmeler neticesinde 53 işçi tüm alacaklarını aldı.
İşçiler adına konuşan Bayram Samuray, "Aylardır paramızı alamıyorduk. Belediye Başkanımız çok uğraştı, önce arkadaşları eylemden vazgeçirdi, sonrada firmadan alacağımızı aldık. Çok mutluyuz, memleketimize sevinçli bir şekilde dönüyoruz. Ticaret Odası Başkanına da teşekkür ediyoruz. Torbalılılar böyle yöneticileri olduğu için çok şanslı" dedi.
Başkan Görmez ise anlaşmazlığın sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Aslında olayın bizimle alakası yok ama araya girdik. Bizleri kırmayan firma yetkilileri ve işçilere teşekkür ediyorum. Yaşanan intihar eylemi bizi üzdü ama tatlıya bağlanınca biz de işçi kardeşlerimiz kadar sevindik" dedi.
Taşeron firmadan paralarını alan işçiler dün Başkan Görmez ve Olgun’a teşekkür edip memleketleri Samsun’a döndü.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.