Uşak TV

Tokat’ta “Madde Bağımlılığı Hekim Eğitimi"

Güncel

Tokat’ta “Madde Bağımlılığı Hekim Eğitimi"

Ankara’da ilki düzenlenen “Madde Bağımlılığı Hekim Eğitimi" toplantısının ikincisi Tokat’ta gerçekleştirildi.
Tokat Sağlık Müdürlüğü organizesinde Tower Otel’de “Madde Bağımlılığı Hekim Eğitimi" çalışmalarına çevre illerde görev yapan psikiyatri uzmanları katıldı. Programın açılış töreninde konuşma yapan Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yusuf Öztürk, her ilde ayakta tedavi merkezi kurmayı arzu ettiklerini, bu nedenle hekimlerin burada alacakları eğitimin önemli olduğunu söyledi.
Müşterek Hizmetler Daire Başkanı Emre Yatman ise AMATEM’lerde hastaların büyük kısmına ayakta tedavi hizmeti sunulduğuna dikkat çekerek, ayakta tedavi merkezlerinin yaygınlığının artmasının önem taşıyacağını söyledi.
Tokat Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu’nun konuşmasından sonra kürsüye gelen AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer, çok saygın görülen ailelerin çocuklarında bile madde bağımlılığı görülebildiğini ifade ederek, “Bu konu ile mücadele kolektif bir mücadele. Sorunun bütün yönleri ile mücadele edilmesi gereken bir mesele. Sadece kolluk kuvvetleri ile mücadele edilecek bir konu değil. Başbakanlığımızın yaptığı uyuşturucu şurasındaki katılım, hükumetin duruşu önemli idi. 600’e yakın sunum yapılarak ciddi kararlar alındı. Bugün ki yaptığımız toplantı da o kararın bir uzantısı” dedi.
Madde Bağımlılığı Hekim Eğitimi’nin 3 gün süreceği bildirildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.