Uşak TV

TİKA’nın Desteğiyle Pakistan’da Evde Süt Üretimi Teşvik Ediliyor

Güncel

TİKA’nın Desteğiyle Pakistan’da Evde Süt Üretimi Teşvik Ediliyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Pakistan’ın Khanewal ve Jhang ilçelerinde yaşayan 90 fakir aileye hem beslenmede kullanılacak hem de ek gelir sağlayacak birer süt sığırı teslim etti.
Pakistan nüfusunun yüzde 21’i fakirlik sınırının altında yaşıyor. Bu da 37 milyon kişinin günde 1.25 Dolar’dan az bir geçim kaynağına sahip olduğu anlamına geliyor. Bu durum fakirlikle mücadeleyi Pakistan’ın en önemli meselelerinden biri haline getiriyor.
TİKA, The NGO World adlı sivil toplum kuruluşu işbirliğinde Pencap’ın Khanewal ve Jhang ilçelerinde yaşayan 90 fakir aileye birer süt sığırı teslim etti.
Proje kapsamında çiftleştirme, suni tohumlama, aşılama ve diğer veterinerlik hizmetleri yararlanıcı ailelere ücretsiz biçimde sağlanacak. Gebelik sonrasında 6 ay boyunca günde ortalama 6 litre süt alabilecek aileler, sütün bir kısmını kendi çocuklarının beslenmesinde kullanırken bir kısmını da satarak ek gelir elde edebilecek. Ayrıca proje ekibi tarafından yararlanıcı ailelere düzenlenecek ziyaretlerle yüksek süt verimi için yapılması gerekenler anlatılacak. Üreyen sığırlar yeni ailelere dağıtılarak projeden daha geniş kitlelerin faydalanması sağlanacak.
Yararlanıcı ailelerin belirlenmesinde düşük gelir düzeyi, ailenin toprak sahibi olmaması, sığır bakımına uygun bir evde yaşaması gibi kriterler dikkate alındı.
İkinci grup sığırların ailelere teslimi için düzenlenen törende konuşan Khaniwal Kaymakamı Khalid Mahmood Sheikh, kardeş ülke Türkiye’nin gerçekleştirdiği işbirliği projelerinden Pakistan halkının doğrudan faydalandığını görmekten memnun olduğunu belirtti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.