Uşak TV

Tıbbi Bitkiler Bahçesinden Üniversite Öğrencilerine Staj İmkanı

Güncel

Tıbbi Bitkiler Bahçesinden Üniversite Öğrencilerine Staj İmkanı

İlginç bitkileri bünyesinde barından Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesinde staj eğitimi alan üniversite öğrencileri meslek hayatına donanımlı bir şekilde adım atıyor.
Yılın her ayında eğitim veren Tıbbi Bitkiler Bahçesinde, ister gönüllü ister üniversitelerin zorunlu kıldığı staj eğitimini tamamlayan öğrenciler, gördüğü eğitim sayesinde uygulama alanındaki eksikliklerini tamamlama fırsatını yakalıyor. Ziraat mühendisi, biyolog, peyzaj mimarı, kimyager tıbbi ve aromatik bitkiler teknikeri, organik tarım teknikeri gibi birçok meslek grubundan öğrenci, 14 dönümlük araziye kurulmuş olan Tıbbi Bitkiler Bahçesinde yabancı ot alma, bitki yetiştirme, tohum toplama, bitkilerin kurutulup saklanması (herbarium), ekme, biçme ve hasat gibi birçok dersi uygulamalı görüyor.
ÜÇ AYLIK ERASMUS İMKANI
Birçok üniversite tarafından göz önünde tutulan Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi, yurt dışından yabancı öğrencileri ağırlıyor. Özellikle Afrika’dan öğrencilerin katıldığı staja, İngiltere’den talep aldıklarını dile getiren Uzman Biyolog Tuğçe Ağba, her staj döneminde ortalama 60 öğrenciyi yetiştirdiklerini dile getirdi. Yurt dışından Erasmus öğrencilerini de kabul ettiklerini ifade eden Ağba, masrafları kendi üniversitelerinin karşılaması halinde Erasmus öğrencilerine 3 aylık staj verebildiklerini söyledi.
Belirli bir staj sürelerinin bulunmadığını ifade eden Ağba, “5 günden 45 güne kadar staj eğitimimiz bulunmaktadır. Gönüllü stajlarda öğrenci kendini yeterli buluncaya kadar stajı uzatabilir. Üniversitelerin zorunlu kıldığı staja katılan öğrenciler ise stajı tamamladıktan sonra dilerse eğitime kaldığı yerden devam edebilir” dedi.
Ocak ayında her yıl resmi siteden staj başvuru formu yayınladıklarını söyleyen Ağba, “Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesinde staj yapmak isteyen öğrencilerin, başvuru formunu doldurup bize mail atmaları yeterli. Biz gerekli incelemeleri gerçekleştirdikten sonra öğrencilerle irtibata geçiyoruz” diye konuştu.
ÜCRETSİZ HOBİ BAHÇELERİNDE VATANDAŞLAR KENDİ BİTKİSİNİ YETİŞTİRİYOR
Uzman biyolog, yüksek ziraat mühendisi, bahçe ziraat teknikeri, tıbbı ve aromatik bitkiler teknikerinden oluşan bir kadrodan ders alan öğrenciler, sahada eğitim almanın yanı sıra laboratuvarlarda deney yapma ve bitkileri inceleme fırsatını elde ettiklerini vurguladı. Üniversiteden farklı olarak burada eğlenerek eğitim aldıklarını belirten öğrenciler, Tıbbi Bitkiler Bahçesinde üniversitelere oranla hocalarla daha samimi bir ilişki yakaladıklarını ve bunun staj sürecine olumlu yansıdığını ifade etti.
Staj dışında 8-68 yaş aralığındaki tüm vatandaşlara gönüllü bahçıvanlık imkanı sağlayan Tıbbi Bitkiler Bahçesi, vatandaşları, internette sunulan sanal bahçeler yerine somut halde ekip biçebilecekleri ücretsiz hobi bahçelerine davet ediyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.