Uşak TV

Teröre Karşı Birlik Yürüyüşü

Güncel

Teröre Karşı Birlik Yürüyüşü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve meslek örgütleri tarafından Ankara’da yapılan ‘’Teröre HAYIR, Kardeşliğe EVET’’ yürüyüşüne Gaziantep’ten de destek verildi.
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri ve çalışanlarıyla hep birlikte, Ankara Sıhhiye Meydanı’nda saat 16.45’te başlayan yürüyüşe katıldılar.
Teröre karşı birlik ve kardeşlik mesajı vermek için otobüslerle Gaziantep’ten gelen sanayiciler ve çalışanları, ellerinde Türk Bayrağı eşliğinde, Sıhhiye Meydanı’ndan Birinci Meclis’e kadar yürüyerek, teröre karşı tepkilerini gösterdiler.
Son dönemde artan terör olaylarıyla; ülkemizin birlik bütünlüğünün, huzur ve istikrarının bozulmak istendiğini belirten GSO Başkanı Konukoğlu, her türlü terörü şiddetle kınadı, terör örgütü ve destekçilerini lanetledi.
Konukoğlu, ‘’Teröre karşı hareket ederek, toplumsal görevimizi yerine getirmek gerektiğine olan inancımızla GSO ve her düzeyde çalışanlarımızla birlikte bu mitinge katılma kararı aldık. Omuz omuza durarak, bütün Türkiye’nin bir ve beraber olduğunu gösterdik’’ ifadelerine yer verdi.
‘’BİZ, BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ’’
Türk milletinin; binlerce yıldan beri hiçbir dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan bir arada yaşadığına vurgu yapan Konukoğlu, şunları kaydetti:
‘’Bundan sonra da hiçbir ayrım yapmadan bir ve beraber yaşamaya azimli ve kararlıyız. Türkiye, büyük bir medeniyetler mozaiğidir. Bu topraklarda yaşayan herkes kardeştir. Biz, birlikte daha güçlüyüz. Milletimizin sağduyusuna güveniyoruz. Birlik beraberliğine sahip çıkacaktır. Bizi bölmek, bizi birbirimize düşürmek isteyen içteki ve dıştaki hainlere hiçbir zaman fırsat vermeyecektir. Bir kez daha yüksek sesle ‘Teröre HAYIR, Kardeşliğe EVET’ diyoruz. Terör olaylarında şehit olan askerlerimizi ve polislerimizi, hayatını kaybeden masum vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.’’
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve yürüyüşü organize eden kurumların başkanlarının da bulunduğu yürüyüş kortejine, Türkiye’nin birçok ilinden gelen yüzlerce kişi katıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.