Uşak TV

Teknik Liseye 400 Bin TL’lik Laboratuvar

Güncel

Teknik Liseye 400 Bin TL’lik Laboratuvar

Samsun’un Çarşamba İlçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Mercedes-Benz firması tarafından 400 bin TL’lik laboratuvar kuruldu.
Çarşamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kurulan laboratuvarın açılışına Samsun İl Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Yüksel, Çarşamba Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlüğü, Mercedes-Benz firması yetkilileri, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hacı Uçar, okulun eğitim dalları hakkında bilgiler aktardı. Ayrıca mesleki eğitimlerde asıl sorunun nitelikli eğitimin eksikliğinin olduğunu vurgulayan Müdür Uçar, "Eğitimde ki niteliği artırmak amacıyla Mercedes-Benz firmasıyla okulumuza kapsamlı bir laboratuvar kazandırdık. Ayrıca firma okulumuzda eğitim gören öğrencilere staj imkanı sağlayacak. Bu sayede sektöre erken girişim sağlanacak. Bunun gerekli tüm adımları attık” dedi.
Programa katılan İlçe Milli Eğitim Müdür Mustafa Özdemir ise katsayı meselesinin uzun seneler eğitim veren meslek liselerine sıkıntı verdiğini, bu sorunun ortadan kaldırılmasıyla birlikte yeniden mesleki eğitim veren liselere rağbetin arttığını dile getirdi. Müdür Özdemir, “Bir zamanlar sanayilerde istihdam amaçlı genç elemanlar bulunamadı. Bunun temel sorunu da katsayı meselesiydi. Katsayı sorununun ortadan kalkmasıyla birlikte okullarımızın yeniden yeniden cazibe merkezi olacağına inanıyorum” diye konuştu.
Laboratuvarın kurulmasında katkı sağlayan Mercedes Benz yetkilileri, geleceğin yıldızlarını yetiştirmek için Çarşamba dışında birçok okulda bu tür çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Yapılan konuşmaların ardından laboratuvarın kurdelesi kesildi. Katılımcıların incelemelerinin ardından açılış programı son buldu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.