Uşak TV

Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Toluca: "Küçükbaş Hayvanlar Sağlıklı, Vatandaşlar Kurbanlarını Rahatlıkla Kesebilir"

Güncel

Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Toluca: "Küçükbaş Hayvanlar Sağlıklı, Vatandaşlar Kurbanlarını Rahatlıkla Kesebilir"

Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Cemalettin Toluca, küçükbaş hayvanların sağlıklı olduğunu vurgulayarak, vatandaşların bayramda gönül rahatlığıyla kurbanlarını kesebileceğini söyledi.
Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Toluca, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı için piyasaya sürülecek kurbanlık küçükbaş hayvanların yeterli sayıda olduğu belirtti. Kurban kesecek vatandaşların hem sağlıklı olması hem de fiyatının uygun olması yönüyle küçükbaş hayvanları tercih edebileceğini ifade eden Toluca, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesinde çeşitli kesimlerce yapılan olumsuz açıklamalar fiyatların yükselmesine neden olmakta, bu da hem yetiştiricilerimizi, hem de kurban kesecek vatandaşlarımızı tedirgin etmektedir. Biz, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak her ne olursa olsun küçükbaş hayvan ve ürünlerinin ithal edilmesini yetiştiricilerimiz adına istemiyor ve tasvip etmiyoruz. Bizim ilimizde yaşayan bütün insanlarına yetecek kadar küçükbaş hayvanımız vardır ve Kurban Bayramı’mızda ihtiyacımızı karşılayacak düzeydedir" dedi.
Tekirdağ’da küçükbaş hayvan fiyatlarının geçen yıla göre aynı düzeyde olduğunu söyleyen Toluca, "Küçükbaş hayvan kesiminin vatandaşlarımızın kesesini fazla zorlamayacağını söyleyebiliriz. Daha da önemlisi küçükbaş hayvancılığımız daha çok meraya ve otlatmaya dayalı yapıldığı ve doğal olarak beslendikleri için sağlıklı ve kaliteli et tüketimi yönüyle ve daha da önemlisi kolay temin edilebilen vasfı ve geleneksel damak tadımıza uygun olması bakımından da tercih edilmelidir diye düşünüyoruz. Sonuç itibariyle biz küçükbaş hayvancılığı sadece kurban bayramlarında değil, her zaman için ülkemiz hayvancılığının bir sigortası gibi görüyoruz. İlimizde birlik üyelerimizce yetiştirdiğimiz koyun ve keçi ırklarımızla ilimizdeki insanların kırmızı et ihtiyacını ve kurbanlık ihtiyacını her yıl olduğu gibi bu yıl da sorunsuz bir şekilde karşılanacağını belirtmek istiyorum. Vatandaşlarımız hiç endişe duymadan gönül rahatlığı ile Kurban Bayramı’nda Küçükbaş hayvan kesimine yönelebilirler" ifadelerini kaydetti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.