Uşak TV

TEGV Gönüllülük Haftası Kutlandı

Güncel

TEGV Gönüllülük Haftası Kutlandı

İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, eğitim gönüllülerine destek amacıyla, Dünya Gönüllüler Günü münasebetiyle Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Uşak Öğrenim Birimi tarafından düzenlenen “TEGV Gönüllülük Haftası Yerel Etkinlikleri”ne katıldı. Etkinliğe, Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun’un yanı sıra, İl Genel Meclisi Üyeleri İbrahim Ünsal ve Hasan Hüseyin Alakent, İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdür V. Muhammed Özdemir, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Uşak Birim Sorumlusu Arzuhan Karaçalı Durmuş, gönüllüler ve öğrenciler katıldı.

Dünya Gönüllüler Günü olması yanında Dünya Gönüllüler Yılı’nın 10.yıl dönümü olan 2011 yılı Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Avrupa Gönüllülük Yılı olarak ilan edilmiştir. Bu nedenle Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı(TEGV) Uşak Öğrenim Birimi tarafından “TEGV Gönüllülük Haftası Yerel Etkinlikleri” düzenlenmiştir. Bu toplumsal etkinliğe destek olmak amacıyla İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, bu etkinliğe katılarak temsili gönüllülük yaptı. Etkinlikte, çocuklarla birlikte ebru yapan Başkan Uzun konu ile ilgili olarak:

“Toplumumuzun ilerlemesinde en önemli basamak olan eğitime, en üst düzeydeki yöneticisinden bireye kadar herkesin elinden gelen desteği vermesi gerekir. Ülkemiz genelinde düzenlenen çeşitli eğitim kampanyalarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımız da sürekli olarak eğitime destek için çalışmalar yapmaktadırlar. Sivil toplum kuruluşlarımızın bu faaliyetleri, çocuklarımızın eğitimine destek olmanın yanında, kötü alışkanlıklardan uzak tutması yönünde de önemli katkılar sağlamaktadır. İşte bu sivil toplum kuruluşlarımızın en önemlilerinden olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı 1995 yılından bu yana gönüllü katılımcıların da desteği ile 7-16 yaş aralığındaki çocuklarımıza eğitim desteği vermektedir. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından yürütülen faaliyet ve etkinliklerle çocuklarımız birbirleriyle ve toplumun diğer fertleri ile daha iyi kaynaşmakta, tek düzelikten kurtulmakta, kötü alışkanlıklardan uzak durmakta ve daha başarılı bir öğrenci olmaktadır. Bu nedenle, vakfımıza ve desteklerini esirgemeyen gönüllülerimize çocuklarımız, aileleri ve Yüce Milletimiz adına şükranlarımı sunuyor, bu tür etkinlerin artarak devamını diliyorum. Biz de İl Özel İdaresi olarak, her yıl eğitim alanında gerçekleştirdiğimiz yatırımların yanında, sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına da destek vermekteyiz. Bu kapsamında, şu an içinde bulunduğumuz Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Uşak Öğrenim Birimi’nin faaliyetlerini yürütmekte olduğu bu tarihi bina, Uşak İl Özel İdaresi tarafından restore edilerek, İl Genel Meclisi’nin kararıyla Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na tahsis edilmiştir“ dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Ali İhsan Uzun ve İl Genel Meclisi üyeleri öğrencilerle sohbet edip birlikte ebru yaptılar.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.