Uşak TV

Tarhana Baba Naturel Festivali’nde

Güncel

Tarhana Baba Naturel Festivali’nde

19-22 Kasım 2009, Perşembe-Pazar günleri arasında İstanbul-Harbiye Askeri Müze Kültür Sitesi’nde bu yıl onuncusu düzenlenen Naturel Beden,Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali’ne İstanbullular büyük ilgi gösteriyor.

 

Doğal yaşamla ilgili hizmet ve ürünlerin tanıtıldığı, konferanslar, dans gösterileri, sürdürülebilir yaşam filmleri, müzikle terapi ve imza günleri gibi etkinliklerin yer aldığı Naturel Festivali’nde, Uşak Tarhanası da tanıtılıyor.

Festivalin yapıldığı mekandaki standında kendisini ziyaret ettiğimiz “Tarhana Baba “ Mustafa Yeldanlı şunları söyledi;

“Uşak tarhanasını tanıtmak için bu yaşımda yollara düşüp elimden gelen gayreti gösteriyorum, yaptığım tanıtım çalışmaları boşuna gitmemiş.

Standımızı çok sayıda kişi ziyaret ediyor. Özellikle kadın ve genç kızlardan büyük ilgi var. Onlara bardakla tarhana çorbası ikram ediyor ve tarhananın faydalarından söz ediyorum. Ziyaretçilere, balığı mısır unu yerine kuru tarhanaya bulayarak pişirmelerini de tavsiye ediyorum.

Bu seneki yeni sloganım “ kahvenin kırk yıl, tarhananın seksen yıl hatırı var”.

Uşak Belediye Başkanı sayın Ali Erdoğan yaptığım çalışmaları destekliyor ve ilgi gösteriyor. Kendisine tarhana ve Uşak’a özgü otantik yiyeceklerinin tanıtılıp satılacağı “Tarhana Evi” projemden söz ettim. Ancak tam cevap alamadım. Umarım sayın başkan bu projemi destekleyecektir” dedi.

 

Haber ve Foto: Mehmet Çolak






 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.