Uşak TV

Suriyeli Mülteciler Mersin’e Gönderildi

Güncel

Suriyeli Mülteciler Mersin’e Gönderildi

Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı ekipleri tarafından Manavgat ırmağı açıklarında gerçekleştirilen 8 saatlik operasyon sonucunda yakalanan Suriyeli mülteciler, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan işlemlerin ardından otobüslerle Mersin’e gönderildi.
Geceyi Manavgat Atatürk stadında geçiren 104 erkek, 64 kadın ve 86 çocuktan oluşan 255 Suriyeli mülteciye sabah saatlerinde Manavgat Belediyesi tarafından kumanya, çorba, ayran ve su dağıtıldı. İtalya’ya gitmek üzere Manavgat ırmağından tirolden bozma balıkçı teknesiyle yola çıkan mülteciler arasında çok sayıda engelli ve hastanın olması gözlerden kaçmadı. Suriye’de tütün ticareti yaptığını belirten 25 yaşındaki Raşat Maskale, Avrupa umudunu hiçbir zaman yitirmeyeceğini, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Avrupaya gitmek için her yolu deneyeceğini söyledi.
Akşam otobüslerle Mersin’den Manavgat’a getirildiklerini ve Manavgat ırmağında bekleyen tekneye bindirildiklerini belirten mülteciler, “Tekneye bindikten sonra ışık yakmamamız, sessiz bir şekilde beklememiz istendi. Biz uzun süre böyle bekledikten sonra gece tekne yola çıktı. Denizde bir süre yol aldıktan sonra teknemizin önü kesildi ve buraya getirildik. Biz kimseden yardım istemedik. Burada bulunan insanlar kişi başı en az 4 bin dolar para ödedi” diye konuştular.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.