Uşak TV

Sivil Polis Ekipleri, Halkın Arasında

Güncel

Sivil Polis Ekipleri, Halkın Arasında

Niğde Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzurlu ve güven ortamı içinde geçirmesi için çeşitli tedbirler aldı.
Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde’de alışveriş merkezleri, pazar yerleri, mağazalar ve çarşılar gibi halkın yoğun bulunduğu yerler ile ana arterlerde, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarının önlenmesi amacıyla yaya-motorize ekiplerle resmi devriyelerin sayısı artırıldığını söyledi.
Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların huzur ve güven ortamı içerisinde bir bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla 19-28 Ekim 2015 tarihleri arasında alınan tüm güvenlik ve trafik tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı.
Halkın yoğun olduğu yerlerde sivil ekip sayısının arttırıldığını belirten Emniyet Müdürü Kurt: “Bayram nedeniyle yoğun olarak alış veriş yapılan yerlerde vatandaşlarımızın oluşacak yoğun kalabalık nedeniyle yankesicilik, kapkaççılık, hırsızlık, dolandırıcılık, sahte para ve sahte çek olaylara karşı dikkatli olmalıdır. Bizde emniyet müdürlüğü olarak halkın yoğun olduğu yerlerde sivil ekip sayısını arttırdık. Hayvan pazarlarında da gerekli tedbirleri aldık” dedi.
Kurt, Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak araç trafiği ile ilgili olarak gerekli tedbirleri aldıklarını ifade ederek: “ Şehirler arası yol yapan otobüslerde gerekli denetimler yapılacak. Kaçak akaryakıt kullanıp kullanmadığı araştırılacak. Evraklar kontrol edilecek. 9 günlük kurban bayramı tatili boyunca hareketli ve sabit radar uygulaması yapılacak. Kayseri-Adana-Ankara karayolları ve otoyollarda sivil ve resmi ekipler tarafından hareketli radar uygulaması yapacak Bu uygulama bayram tatili süresince devam edecek” diye konuştu.
Kurt: “ilimizde otogar çevresi ile trafiğin yoğun olacağı yerlerde ve şehirler arası kara yollarında alınan trafik önlemleri artırıldı. Araç sürücülerinin de herhangi bir can ve mal kaybına uğramamaları için Bayram nedeniyle uzun yol yapan otomobil sürücüler, trafik ekipleri tarafından dinlenmeleri konusunda uyarılacak” dedi.
Halkın bayramı süresince asayiş ve trafik yönünden olabilecek şikayetleri ve şüpheli gördükleri şahısları, en kısa süre içinde gördükleri ekiplere veya ücretsiz 155 Polis İmdat telefonlarını arayarak polise bildirmeleri konusunda vatandaşları uyaran Kurt: “ Vatandaşların bayram ziyaretleri ve tatil amacıyla ikametlerinden ayrılacak olmaları ve birçok iş yeri kapalı olacağından, ev ve iş yerinden hırsızlık olaylarının olabileceği göz önünde bulundurularak önleyici ek tedbirler alınacak. Halkın ihbar, istek ve şikayetlerinin değerlendirilmesi ve takibinde gerekli hassasiyet gösterilecek” şeklinde konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.