Uşak TV

Sivas Kitap Günlerinin Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Güncel

Sivas Kitap Günlerinin Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Sivas Valiliği tarafından düzenlenecek olan 4’üncü Sivas Kitap Günleri’nin tanıtım toplantısı yapıldı.
Sivas Valiliği öncülüğünde İl Özel İdaresi koordinesinde; Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkıları ile tertiplenen kitap günleri hakkında Vali Alim Barut, basın mensuplarına bilgi verdi.
4’üncü Sivas Kitap Günleri’nin bu yıl 29 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında tarihi kent meydanında düzenleneceğini kaydeden Vali Barut, panel, söyleşi ve dinletilerin ise Buruciye Medresesi içerisinde gerçekleştirileceğini belirtti.
Her yıl düzenlenen kitap günlerinde edindikleri deneyimlerle daha profesyonel ve kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Barut, yoğun bir hazırlık döneminin ardından Cumartesi günü saat 11.00’de açılış yapacaklarını kaydetti.
Barut, 2015 yılının ’Şemsi Sivas-i Yılı’ olması dolayısıyla bu yıl kitap günlerini de Şemsi Sivas-i anısına düzenlediklerini hatırlatarak etkinliğe 90 stantla 120’nin üzerinde yayın evinin katılacağını ve etkinlik boyunca kitapseverlerin stantları ziyaret edebileceklerini söyledi.
Program kapsamında 150’ye yakın etkinlik gerçekleştirileceğini kaydeden Barut, tarihten edebiyata, siyasetten çocuk gelişimine, güncel hayattan şiire kadar birçok konuda ülkemize kitap, yazı ve fikirleriyle katkılarda bulunmuş yazar ve akademisyenin katılımlarıyla panel, söyleşi ve imza günlerinin düzenleneceğini kaydetti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.