Uşak TV

Sivas Emniyetinden “Yansıtıcı Malzeme” Uyarısı

Güncel

Sivas Emniyetinden “Yansıtıcı Malzeme” Uyarısı

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amirliği, trafik kazalarının önüne geçebilmek için vatandaşlara ‘yansıtıcı malzeme’ kullanması konusunda uyarılarda bulundu.
Sivas İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Toplumsal bir sorun olan trafik kazalarının, asgari seviyelere indirilebilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum örgütleri, özel sektör temsilcileri ve vatandaşlarımızın da, çözüme katkıda bulunmaları önem arz etmektedir. İstatistiki veriler incelendiğinde, son 2 yılda günün karanlık olduğu saatlerde yaya olarak, 462 kişi kaza yerinde hayatını kaybetmiş ve 15 bin 926 kişi yaralanmıştır. Bu verilerde de görüleceği üzere karanlık ortamlarda görünürlüğün az olması nedeniyle yüzlerce insanımız hayatını kaybetmekte, binlerce insanımız da yaralanmaktadır" denildi.
Kazaların büyük bölümünün çocukların karıştığı kazaların olduğu belirtilerek açıklamada şunlar kaydedildi:
“Okulların açılması ve beraberinde trafik yoğunluğunun artacağı göz önüne alınarak birtakım tedbirlerin alınması gerekmektedir. Bu kapsamda; mont, kaban, okul çantası, suluk vb. giysi ve malzemeler alınırken yansıtıcı özellikte olmasına dikkat edilmesi konusunda çocuklarımızın ve ailelerinin bilgilendirilmesi büyük önem arz etmektedir.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.