Uşak TV

SGK çalışanlarından Vali Özdemir Çakacak’a ziyaret

Güncel

SGK çalışanlarından Vali Özdemir Çakacak’a ziyaret

16 – 22 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında SGK İl Müdürü Kenan Şenol ve kurum çalışanları Vali Özdemir Çakacak’ı makamında ziyaret etti.

Sosyal Güvenlik Haftasının kutlanmasındaki amacın vatandaşları bilgilendirmek ve sosyal güvenliğin önemini anlatmak olduğunu belirten SGK Uşak İl Müdürü Kenan Şenol kayıt dışı ile mücadele konusunda da kararlılıkla devam ettiklerini söyledi.

Vali Özdemir Çakacak’a yapılandırma çalışmaları hakkında bilgi veren SGK Uşak İl Müdürü Kenan Şenol “Torba yasa ile bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması kanununun yürürlüğe girmesi ile birlikte ilimizde kurumumuza 7 Bin 221 esnaf borçlarının yapılandırılması için müracaat ederek, 48 Milyon 409 Bin 126 TL alacak yapılandırılmıştır. İşverenlerde ise 2 Bin 855 kişi müracaat alınarak 39 Milyon 399 Bin TL borç yapılandırıldı. 31 Mayıs 2011 tarihi itibari ile yapılandırma çalışmaları sona erecek. Bu nedenle borçlarını yapılandırmayan mükelleflerin bir an önce kurumumuza başvurmaları gerekmektedir” dedi

Ziyaret nedeni ile SGK Uşak İl Müdürü Kenan Şenol ve kurum çalışmalarına teşekkür eden Vali Özdemir Çakacak Sosyal Güvenlik Haftalarını kutladı.

Sosyal Güvenlikte Türkiye’de yeni bir yapılanma içersine girildiğini ifade eden Vali Özdemir Çakacak, “Üç kurum olarak hizmet veren Sosyal Güvenlik tek çatı altında toplanarak vatandaşımıza daha iyi ve kaliteli hizmeti sunmaktadır. Geçmiş yıllara oranla günümüzde sağlık ve diğer hizmetlerde büyük gelişmeler ve iyileşmeler görülmektedir. 6111 sayılı yasa ile bazı alacakların yapılandırılması kapsamında başlatılan çalışmalar ilimizde yoğun bir talep almaya devam etmektedir. Müracaat etmeyen vatandaşlarımızın son gün olan 31 Mayıs 2011 tarihine kadar bu kanundan yararlanmaları kendileri açısından faydalı olacağına inanıyorum. İlimizde bu yasadan faydalanmayan mükellefin kalmamasını ümit ediyoruz. Çünkü hem işverenimiz hem de esnafımız için bu kampanya büyük bir fırsattır” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.