Uşak TV

Şehit Aktürk’ün İsmi Çocukluğunun Geçtiği Caddeye Verilecek

Güncel

Şehit Aktürk’ün İsmi Çocukluğunun Geçtiği Caddeye Verilecek

Siirt’in Pervari ve Şirvan ilçeleri arasında PKK’lı teröristler tarafından döşenen bombanın patlatılması sonucu şehit olan 8 askerden biri olan Jandarma Uzman Çvş. Hakan Aktürk’ün ismi, Burdur’da yıllar önce vefat eden babasının dükkanının bulunduğu caddeye verilecek.
Burdur Belediye Meclisi Eylül Ayı toplantısında, şehit Aktürk’ün, 10 yıl önce vefat eden babası Ahmet Aktürk’ün yıllar önce dükkanının bulunduğu, Burdur Merkez Çatalpınar kavşağının altındaki Dört Ayaklı Türbe’nin bulunduğu caddeye verilmesi gündeme alındı.
ŞEHİT AKTÜRK’ÜN İSMİ EBEDİLEŞTİRİLECEK
Burdur Belediyesi olarak şehit Hakan Aktürk’ün ismini ebedileştirmek istediklerini söyleyen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, şöyle konuştu: “Memleketi kanları, canları pahasına koruyan güvenlik güçlerimizin zaten kendileri için yapacağımız duadan başka bir şeyleri yok, yakınlarına yüce Türk devleti zaten elinden geleni yapmaktadır. Biz yerel yönetim olarak, yakın tarihte kaybettiğimiz şehit Uzman Çavuş Hakan Aktürk’ün ismini ebedileştirmek adına bir caddemize ismini vermeyi planladık, düşündük. Belediye meclisimizin kabulüyle bundan sonra o caddemiz, artık şehit Uzman Çavuş Hakan Aktürk’ün adıyla yaşayacak.”
BABASININ DÜKKANININ BULUNDUĞU CADDEDE ŞEHİDİN İSMİ YAŞAYACAK
Şehit Hakan Aktürk’ün ismini vermeyi düşündükleri caddede, 10 yıl önce vefat eden babası Ahmet Aktürk’ün dükkan işlettiği ve şehit Hakan’ın çocukluğunun burada geçtiği belirtildi.
Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur merkezde Hıdırellez çeşmesinin bulunduğu otoparkın hemen üstünden başlayıp Burdur Asri mezarlığının başladığı noktaya uzanan caddedir. Bu caddenin başka bir özelliği daha var, şehidimiz Hakan’ın rahmetli babasının dükkanı bu cadde üzerindeydi, kendileri henüz bilmiyor ama belki de çocukluğunun geçtiği bir dükkan olması açısından da anlamlı olabilir diye düşündük. Bir anlamda o caddeye, şehidimizin ismini vereceğiz. Ben bilmiyordum aslında Hakan’ın babasının dükkanının orada olduğunu, iyi bir rastlantı oldu. O anlamda bizde karınca kararınca bir vefamız varsa ki minnettarız, tüm şehitlerimize bu vatan için canını feda edenlere böyle küçük bir vefa örneği gösterebildiysek ne mutlu bize.”
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk’ün çocukluğunun geçtiği caddede isminin yaşatılması, Burdur Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.