Uşak TV

Şehidin ‘Sevinç’i

Güncel

Şehidin ‘Sevinç’i

Ordu’da ‘Yalnız Değilsiniz, Türkiye’nin En Büyük Ailesi’ projesi kapsamında düzenlenen törende, geçen yıl Diyarbakır’da alışveriş sırasında şehit edilen Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu’nun 5.5 aylık kızı Sevinç Aydoğdu ilgi odağı oldu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Halk Bankası arasında imzalanan ‘Yalnız Değilsiniz, Türkiye’nin En Büyük Ailesi’ projesi kapsamında Ordu Valiliği’nde 21 şehit çocuğuna tablet ve dizüstü bilgisayarı takdim edildi.
Ordu Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Özlem Gök Özkan, Halk Bankası Ordu Şube Müdürü Feridun Atunbeğ, şehit aileleri ve çocukları katıldı. Törende bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz, bizim başımızın tacıdır. Bu insanlar memleketimizin ve milletimizin bayrağını gönderde dalgalansın, ezanlarımız susmasın diye canlarını toprağa vermiş, şehit olmuşlar ve kimisi evlatlarını bile görmeden toprağa düşmüş. Ancak tek tesellimiz Allah onlara çok güzel makam ve mevkiler vermiş. Sizler, şehitlerimizin emanetisiniz. Her zaman yanındayız” dedi.
ŞEHİDİN 5.5 AYLIK KIZI İLGİ ODAĞI OLDU
Daha sonra Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından proje kapsamında Türkiye Halk Bankası sponsorluğunda, şehit çocuklarından 0-16 yaş arasında olan 7 şehit çocuğa tablet bilgisayar, 17-22 yaş arası 14 şehit çocuğuna ise dizüstü bilgisayar takdim edildi. Törende en büyük ilgiyi 29 Ekim 2014 günü Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde o dönemde hamile olan eşi Esra Aydoğdu ile birlikte pazar alışverişinde iken yüzü maskeli 2 teröristin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu’nun eşi ve bebeği gördü. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu’nun şehit edilmesinden 7 ay sonra dünyaya gelen ve bugün 5.5 aylık olan Sevinç Aydoğdu’yu kucağına alarak sevdi. Duygusal anların yaşandığı törende 5.5 aylık Sevinç, sevimliliği ve tatlılığı ile ilgi odağı oldu. Törende kızı adına takdim edilen tableti alan şehit eşi Esra Aydoğdu’nun metaneti takdir topladı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.