Uşak TV

SEÇİM BİTTİ İKİ YILDIR KAVGASI BİTMEDİ

Güncel

Banaz’ın Baltalı Köyünde seçimlerde muhtara oy vermeyen temizlik işçisinin başına gelmeyen kalmadı.

 Seçim biteli iki yıl oldu ama kavgası bitmedi.

Muhtar’a oy vermedi diye muhtar evrakları imzalamadığı için tarla parası alamadı. Muhtar ve Kardeşine Uzaklaştırma kararı verildi. Maskeli saldırgan tarafından silahlı saldırıya uğradı, Muhtarın baskısı ile şinden oldu.

Her seçimden sonra köylerde yaşanan oy verdin vermedin kavgaları hala ürüyor. Kavgaların çıkış nedeni genellikle muhtarların kendilerine oy vermediği iddiasıyla çıkardığı zorluklar ve vatandaşa gidecek hizmetleri engellemekten çıkıyor. Geçtiğimiz Yıl Eşme’nin Araplar Köyünde yaşanan bir kavgada bu nedenle çıkmış ve muhtar bir aileye yol yapımına engel olmaya çalışınca kavga çıkmış ve sonuçta muhtar 1 köylüyü öldürüp 2 köylüyü de yaralamıştı.

Banaz’ın Baltalı Köyünde de seçim biteli iki yıl oldu ama Muhtar mesut Şen’in kendine oy vermeyenlerin işlerini yapamadığı onlara baskı uyguladığı tehdit ettiği ve hatta nüfusunu kullanarak işlerinden ettiği şikayetlerini alıyoruz.

Belediye Çöp hizmetlerinde çalışan Ayhan Atak Köy Muhtarı Mesut Şen’in evraklarını imzalamadığını, ve kendisini Uşak belediyesinin Çöp işini yapan firmadan işten çıkarttırdığını iddia etti. Ayhan Atak Muhtar ve kardeşi için mahkemeden uzaklaştırma kararı almış ama tacizler devam etmiş. Ayhan Atak’ın Uşak Belediyesindeki işine son verilmiş.

Ayhan Atak Muhtarı defalarca Banaz kaymakamına şikayet ettiğini ancak kaymakamın köy muhtarına söz geçiremediğini ve tarla parası alamadığını iddia etti.

Kendisinin maskeli kişiler tarafından iş başındayken maskeli kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradığını, muhtarın kardeşinin kendisin fotoğrafını çektiğini ve bu nedenle şikayet ettiğini belirten Ayhan Atak: “Oy vermedik diye başımıza gelmeyen kalmadı. Muhtar ve kardeşinden uzaklaştırma kararı aldırmasına rağmen bundan kurtulamadım ve Muhtarın baskısı ile işten çıkarıldım” dedi. 


Yorumlar (2)

haklı 8 Yıl Önce

Sayın atak nurullah cahan böyle birşey yapmaz bence direk olarak nurullah cahana git

s s 8 Yıl Önce

kazım sen seni tebrik ediom böle konualrı harbiden takip edion helal sana bır muhtar beledeyeye söz gecmesi demek belediye başkanı san kı o demek bu gariban hjakkını savunsun

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.