Uşak TV

Satranç Şampiyonu Başkanla Satranç Oynadı

Güncel

Satranç Şampiyonu Başkanla Satranç Oynadı

Altıeylül Belediye Spor Kulübü Satranç Takımı sporcusu Elifnaz Akat, milli takım ile Hırvatistan Porec’de gerçekleştirilecek şampiyona öncesi Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu ziyaret etti. Başkan Kafaoğlu ile Elifnaz arasındaki satranç müsabakası berabere sonuçlandı.
Balıkesir 8 yaş Kızlarda ulusal takım havuzunda yer alan Altıeylül Belediyespor Kulübü sporcusu Elifnaz Akat, 20 Eylül-1 Ekim 2015 tarihleri arasında Hırvatistan’ın Porec şehrinde yapılacak olan 2015 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası için milli takım kafilesi ile birlikte gidecek. Balıkesir’de satranç adına ilklere imza atan Elifnaz ilk defa Avrupa Şampiyonası’na katılacak. Altıeylül Belediyespor Kulübü Sporcusu Elifnaz Akat Avrupa Şampiyonası’nda 8 yaş kızlarda Türkiye’yi ve Altıeylül Belediye Spor Kulübü’nü temsil edecek.
Elifnaz Akat şampiyona öncesinde Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu ziyaret ederek çiçek takdim etti. Arından Elifnaz ile Başkan Kafaoğlu satranç oynadı. Çekişmeli geçen mücadele berabere sonuçlandı. Akat, “Bir Belediye Başkanı ile satranç maçı yapmaktan dolayı gurur duydum. Satranç güzel bir oyun. Herkes oynamalı” dedi.
Başkan Zekai Kafaoğlu da, “Kızımızı destekliyoruz. Milli takım içerisinde kendisi ilk 10 içerisinde. Kızımızın hedefi milli takımda ilk üçe girmek; ama çıtayı yükselterek birinci olması lazım. Kızımızı destekliyoruz, başarılarını kutluyoruz. Onun başarıları ile gururlanıyoruz” diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.