Uşak TV

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI

Güncel

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI

Uşak’ta Sarıkamış Şehitleri düzenlenen törenle anıldı. Düzenlenen anma programına Vali Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, AK PartiBelediye Başkan Adayı Av.Nurullah Cahan, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Sarıkamış Şehitleri anısına koşan Uşak Sportif'in ultra maratoncu Akın Yeniceli Banaz ilçesinden Uşak merkeze koşarak Belediye Meydanı’nda Vali Mehmet Ufuk Erden’e Türk Bayrağı verdi. Grup daha sonra Türk Bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı’nda ki Atatürk Anıtı’na kadar yürüyüş yaptı.
Anıt önündeki programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Erden yaptığı konuşmada, “Ülkelerini savunmak vatandaşlarını korumak kaderin cilvesini gösteren o çetin kış aylarında fedakarlıkların en güzelini yaparak ülkeleri için canlarını feda etmişlerdir. Kars’ta görev yaptığım 3 yıl boyunca Sarıkamış Şehitleri Anma Programı düzenleyicisi olmanın heyecanını yaşadım. Benim için Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Programı çok anlamlı. Heyecan ve duygusallığı çok yaşadım. Her Anadolu insanı her Anadolu evladı bütün savaşları fedakarlıkları bilmeli, bilinçlenmeli ve yaşamalı hissetmelidir. Ülkesinin ve vatanının kıymetini daha iyi anlamalıdır” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.