Uşak TV

Şampiyon Güreşçiler Silifke Mara’da Meydana Çıktı

Güncel

Şampiyon Güreşçiler Silifke Mara’da Meydana Çıktı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini düzenlediği Karakucak Güreşleri’nin Silifke ilçesinin Mara Yaylası’nda yapılan ayağına şampiyon yağdı. Türkiye ve dünya şampiyonu olan çok sayıda güreşçi ile pehlivanlar, Mara Yaylası meydanında mücadele ederken, +96 kiloda döken başpehlivanlardan Süleyman Aykırı birinci oldu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyük Taarruz ve Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında 5 ilçede düzenlenen 2. Karakucak Güreşleri’nin ikinci ayağı Silifke Kırobası’nda (Mara) gerçekleşti. Halkın büyük ilgi gösterdiği güreş müsabakalarına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Ali Öz de katıldı.
Vatandaşların merak ve heyecanla takip ettiği güreş müsabakaları renkli görüntülere sahne olurken, Üniversiteler Arası Olimpiyat Şampiyonu Sait Bingöl, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Ahmet Peker, Akdeniz Oyunları Şampiyonu Rıza Yıldırım, Gençler Avrupa Şampiyonu Fatih Yaşarlı ve Kırkpınar Başpehlivan üçüncüsü gibi Türkiye’yi uluslararası güreş müsabakalarında temsil etmiş ve dereceye girmiş pehlivanlar da Karakucak güreşlerinde yarıştı.
Güreş karşılaşmaları öncesinde bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruzla başlayan ve 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan büyük mücadelede, Atatürk’ün önderliğinde ülkenin düşmandan temizlendiğini vurguladı. Kocamaz, “Kahraman Türk askerleri savaş meydanında can verdiler, kan verdiler, şehit oldular, gazi oldular ve onların sayesinde bugün bu topraklarda alnımız açık, başımız dik, al bayrağın altında hür ve bağımsız olarak hep birlikte yaşıyoruz” dedi.
Karakucak güreşlerinin geçtiğimiz yıl 30 Ağustos Zafer Şölenleriyle başladığını belirten Kocamaz, son dönemde Türkiye’yi derinden üzen şehit haberleri nedeniyle bu sene sadece güreş müsabakalarının yapıldığını ve etkinliklerin şölen kısmının iptal edildiğini söyledi. Kocamaz, Silifke Maralıların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da kutladı.
Daha sonra başlayan güreş karşılaşmalarında, +96 kilo üzerinde ter döken Kırkpınar başpehlivanlardan Süleyman Aykırı birinci olurken, Gençler Avrupa Şampiyonu Fatih Yaşarlı ikinci, Akdeniz Oyunları Şampiyonu Rıza Yıldırım ise üçüncü oldu. Dereceye girenlere madalya ve ödülleri Başkan Kocamaz tarafından verildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.