Uşak TV

Salih Bora’nın Haklı Gururu

Güncel

Salih Bora’nın Haklı Gururu

Salih Bora, yıllardır grekoromen stilde 48 kilonun değişmez ismi idi. Milli mayoyu defalarca giydi. Sürekli final oynadı ancak hep dünya ikinciliğinde kaldı. Sıkletinin şampiyonluğunu göremedi ama Las Vegas’ta öyle iki şampiyonluğa katkı verdi ki, dillere destan oldu. Hem Selçuk Çebi’nin hem de Rıza Kayaalp’in şampiyonluğunda hiç şüphesiz bir numaralı isim oldu. Las Vegas’ta güneş yeni doğmuş, sıcaklık daha 07.30’a varmıştı ki, Salih hocayı, tüm güreşçilerin kaldığı Orleans otelinin otoparkında volta atarken yakaladık. Üzerindeki tişörtü çıkarmış, bir gün öncesinin yorgunluğunu atıyordu. Salih Bora, neden yanına yaklaştığımızı anladı ve biz sormadan o anlatmaya başladı.
"RIZA ANTRENMANDA ÜÇ KİŞİ İLE GÜREŞ TUTTU
Bora, "Gerçekten bir efsaneyi bitirdi. Mesela kampta, güreşin bir devresini 3 ayrı rakiple antrenman yaparak bitiriyordu. Kolay iş değil böyle bir çalışmayı yapabilmek. Karşısındaki adam apartman gibi biri. Onu çırpmak, yerden ayağını kesmek... İşte bütün bunlar Rıza’ya kısmet oldu. Analizlerimizin hepsi doğru çıktı" dedi.
"SELÇUK DA KAMPTA ŞAMPİYON OLDU"
80 kiloda altın kazanan Selçuk Çebi’ye de değinen Bora, onu da şu cümlelerle anlattı:
"İki güreşçide kampta şampiyon oldu. Bu işler kafada bitiyor. Bizim çocuklar kafalı insanlar, ne dediysek, minderde tatbik ettiler. Fazla söze gerek yok. Herkes nasıl çalıştığımızı gördü."
KAYAALP, UWW’NİN SAYFASINA KAPAK OLDU
Diğer taraftan UWW (Dünya Güreş Birliği)’nin bugünkü sayfası Dünya Şampiyonu Rıza Kayaalp’in tam sayfa fotoğrafı ile çıktı ve geniş bir röportajına yer verildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.