Uşak TV

Sağlıkta Engelsiz Kalpler

Güncel

Sağlıkta Engelsiz Kalpler

Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Genel Sekreterlik de, bağlı hastanelerde ve Halk Sağlığı Ve Sağlık Müdürlüğünde engelli çalışanlara yönelik ‘’Kalplerdeki Engelleri Kaldıralım’’ temalı etkinlik düzenlendi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr.Yalçın ATLI, Uşak Valisi Mehmet Ufuk ERDEN’i karşıladı. Yeni taşınılan genel sekreterlik hizmet binası gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Genel Sekreterliğimizdeki etkinliğe Sayın Valimiz Mehmet Ufuk Erden, Halk Sağlığı Müdürü Hasan Kaya, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Uşak Engelliler Derneği Başkanı Salih Küçük, Sağlık Müdür Yardımcıları, Hastanelerimiz Yönetici Ve İdareciler ve sağlık tesislerimizde çalışan engelli kadrosunda ki çalışan arkadaşlarımız ve genel sekreterlik personelimizin katılımıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikte günün anlam ve önemine binaen Sayın Valimiz Mehmet Ufuk ERDEN, Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr.Yalçın Atlı, Uzm.Dr.Erkal Özkan, İsa Songür Konuşmalar yaptılar. Ve 2013 yılında yapılan engelliler ile ilgili sağlık tesislerimizde ve evlerde ki çalışmalardan kısa özet slayt sunumları gerçekleştirildi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr.Yalçın ATLI yaptığı açıklamada; Engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla 1992 yılında BM kararı ile 3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir. Engelli yurttaşlarımızın yaşamdan haz almalarını ve geleceğe güvenle bakmalarını sağlayacak imkanların sunulması, onların yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması, yalnızca engellileri değil, tüm toplumu mutlu etmektedir.

“Sağlık kuruluşlarımızda engelli ve yaşlı hastalarımızın hizmet alımlarını kolaylaştırmak üzere istemeleri halinde işlemlerinde yardımcı olacak refakatçi personel (hostes hizmeti) temin edilmektedir. İşitme engelli hastalarla iletişimi sağlamak üzere personelimize işaret dili eğitimleri verilmektedir. Engellilerimize poliklinik hizmetlerinde öncelik verilmektedir. Engelli vatandaşlarımızın sağlık kuruluşlarına kayıt ve kabul işlemleri yapılırken özel durumuna uygun şekilde işlemlerinin yapılması yönünde çalışmalarımız devam etmektedir. Engelli ve kimsesiz hastaların başvurdukları sağlık kuruluşundan başka bir sağlık kuruluşuna nakli gerektiğinde, imkânlar ölçüsünde transferi sağlanmaktadır. Tıbbi hizmetler birimi ve hastanelerimiz yöneticileri tarafında her ay 4 evde bakım ve taburcu olan hastalarımızı ziyaret ediyoruz.

3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle yapılan etkinlikte amaç bu günün farkındalığını artırmaktır. Uşaktaki sağlık hizmeti için yola koyulmuş tüm sağlık camiası olarak içinde olduğumuz gemiyi tam yol ileri, tüm engelli çalışanlarımızla birlikte hiçbir ayırım yapmadan götürmektir.

Bizler engelin bedende değil zihinde ve kalplerde olduğuna inananlardanız. Gelin hep birlikte zihinlerimizde ve yüreklerimizdeki engelleri çıkaralım ve engelsiz sağlıklı ve huzur dolu mutlu günlere koşalım. dedi.

Dünya Engelliler günü münasebetiyle yapılan etkinlik yine engelli çalışanımız olan Mehmet Arpalı tarafından verilen gitar solosu ve ikramlarla sona erdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.