Uşak TV

Sağlık Emekçileri, Ergen İçin Toplandı

Güncel

Sağlık Emekçileri, Ergen İçin Toplandı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün PKK’lılar ile asker arasında çıkan çatışmada, evine gitmek isterken kurşunun isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden sağlık çalışanı Eyüp Ergen’in meslektaşları, olayı düzenledikleri basın açıklamasıyla kınadı.
Sağlık emekçileri ve hastane çalışanları, Cizre’de çıkan çatışmada, evine gitmek isterken kurşunun isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden sağlık çalışanı Eyüp Ergen’in öldürülmesini protesto etmek için hastane acil servisi önünde bir araya geldi. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından yapılan basın açıklamasını Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Hidayetullah Erzen okudu. Erzen, "Dün ilçemizde yaşanan menfur olayla ilgili olarak hastanemiz çocuk servisi sorumlusu hemşir Eyüp Ergen’in nöbet çıkışı evine bırakılırken araç içinde tek kurşunla başından vurularak şehit edilmesi tüm sağlık camiasını derinden üzmüştür. Kurumumuzda çalışma arkadaşları arasında sevilen, sayılan, işine sadık,görevini layıkıyla yerine getiren ender bir kişilikti, bir sağlıkçıydı. Halk dilinde söylendiği gibi çocukların abisiydi. Bir sağlıkçının görevi insana hayat vermektir. Acımız kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyüktür. Söylenecek çok şey var, buna kelimeler yetmez. Dileğimiz bu tür acıların bir daha yaşanmamasıdır. Bütün sağlık camiasının, hepimizin başı sağ olsun. Canımız, kardeşimiz her zaman yüreğimizde yaşayacaktır" dedi.
Basın açıklamasının okunacağı sırada başka bir olay için Cizre Devlet Hastanesi’ne gelen polis ekipleri, sağlık çalışanlarının tepkisiyle karşılaştı. Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün meydana gelen olayda bir grup PKK’lı Nur Mahallesi’nde bulunan Garnizon Komutanlığı’na roketatarlı saldırıda bulunmuş, askerlerin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıkmıştı. Çıkan çatışmada 10 yaşındaki Emin Yanaş, DEDAŞ çalışanı Mesut Sanrı ve evine gitmeye çalışan Cizre Devlet Hastanesi çalışanı Eyüp Ergen hayatını kaybetmiş, 3’ü uzman erbaş olmak üzere 8 kişi de yaralanmıştı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.