Uşak TV

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN BİSİKLET DAĞITIMI

Güncel

Uşak'ta, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında öğrencilere bisiklet dağıtıldı.

 Uşak Halk Sağlığı Müdürü Hasan Kaya, Ata Park'ta düzenlenen bisiklet dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı proje kapsamında kentte Haziran ayı başına kadar 500 bisiklet dağıtımı yapacaklarını belirtti.
Sağlıklı yaşam için sporun önemine dikkat çeken Kaya, "Bakanlığımız bulaşıcı olmayan hastalıklarla mücadele etmek için harekete geçmiş ve toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla 2010'da Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli hayat Programını hayata geçirmiştir. Bu çerçevede çocuk ve gençlere yönelik yapılan projeler kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından belirlenen 114 İlkokul ve 100 Ortaokul öğrencisine bisiklet dağıtımı yapıldı. Sağlıklı yaşam için pedal çevirmemiz, spor yapmamız gerekiyor." diye konuştu. 
Konuşmadan sonra protokol mensupları öğrencilere bisikletlerini dağıttı. 
Tören, öğrencilerin bisiklet sürmesinin ardından sona erdi.












Yorumlar (1)

FTY 8 Yıl Önce

ne varsa yerli̇ müdürlerde var kendi̇ memleketi̇ i̇çi̇n çalişan adam hasan kaya yaptiği i̇şler aynasidir adamin lafa gerek yok yapilacak i̇ş belli̇ vatandaşa hi̇zmet

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.