Uşak TV

Rotary Gençliğe Önem Veriyor

Güncel

Rotary Gençliğe Önem Veriyor

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Genç Kuşaklar Komitesi Başkanı Hülya Köseleci, geleceğin mimarları olarak gördükleri gençlere özel önem verdiklerini söyledi.
2440. Bölge Genç Kuşaklar Komiteleri Başkanı Hülya Köseleci, geçmişle gelecek arasında kurulacak bağın ana taşıyıcılarının gençler olduğunu söyledi. Köseleci, “Bölgemizin Genç Kuşaklar Komiteleri bu bilinçle çalışıyor. Gençlerimizin kültürel, sosyal ve ekonomik hayatın tümüne etkili katılımına büyük önem veriyoruz” dedi.
2240. Bölge Federasyonu’na bağlı Genç Kuşaklar Komitelerinin çalışmalarını yazılı bir açıklamayla anlatan Hülya Köseleci, gençlerin doğru yönlendirilmesi halinde, dünya barışının güvence altında olacağını vurguladı. Toplumların gelişmesinde gençlerin çok önemli rolleri olduğuna dikkat çeken Köseleci, “Çalışmalarımızda kişisel ve sosyal gelişimlerini destekleyen, potansiyellerini açığa çıkaran, kapasitelerini doğru ve etkin kullanmalarının önünü açmayı hedefliyoruz” dedi.
Hülya Köseleci, Rotary bünyesindeki Interact ve Rotaract kulüplerine üye olan gençlerin örnek projeler hazırladıklarını belirterek, bölgelerinde 14-18 yaş arası gençlerin üye olduğu 17 Interact Kulübü’nde 429 Interaktör ve 18-30 yaş arasında gençlerin üye olduğu 43 Rotaract kulübünde 723 Rotaraktör üyeleri olduğunu bilgisini verdi. İnteract ve Rotaract kulüplerinin her birinin Rotary Kulüplerin altında faaliyet gösterdiğini söyleyen Hülya Köseleci, “Bu faaliyetlere Rotary Kulüpleri de destek veriyor. Bu kulüplere üye olan gençlerimiz, yetişkinlerin gözetiminde hazırladıkları projeleriyle topluma faydalı faaliyetler yapıyorlar” dedi.
Hülya Köseleci, Rotary’nin Interect ve Rotaract kulüplerine üye olmayan başarılı gençler için de faaliyetler yürüttüğünü söyledi. Kısa uzun dönem GD (Gençlik Değişim) programları ile gençleri yurt dışına gönderdiklerini, RYLA (Rotary Yarının Liderlerini Arıyor) adıyla seminerler düzenlediklerini, TLG (Toplum Liderleri Geliyor) adını verdikleri programlar ile de üniversitelerdeki öğretmen adaylarına yönelik faaliyetler yaptıklarını anlattı.
GD programlarının kısa uzun dönem olarak ikiye ayrıldığını söyleyen Hülya Köseleci, “Kısa dönemde 15-20 yaş arasındaki gençlerimizi 1-6 hafta arasında uzun dönemde de 18-20 yaş arası gençlerimizi 1 akademik yıl boyunca yurt dışına ücretsiz gönderiyoruz” dedi. RYLA (Rotary Yarının Liderlerini Arıyor) adıyla her yıl en az 5 seminer düzenlediklerini belirten Köseleci, “Seminerlere 14-30 yaş arasındaki başarılı gençlerimizi ücretsiz olarak katılabiliyor, 2 gün süren seminerlerde çok önemli deneyimler kazanıyorlar” şeklinde konuştu. TLG (Toplum Liderleri Geliyor) adını verdikleri programında üniversitelerdeki öğretmen adaylarına dönük olduğu bilgisini veren Hülya Köseleci, “Bir dizi seminer ve etkinlikle öğretmen olacak gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz” diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.