Uşak TV

REKTÖRLÜKTEN “SAYIN REKTÖR TEKNOFESTİN KAYMAĞINI KİM YEDİ” BAŞLIKLI HABERİMİZE YALANLAMA KILIĞINDA DOĞRULAMA GELDİ!

Güncel

Geçen hafta Uşak üniversitesi adına yalanlama, gönderen Avukat Fatih GÜNGÖR, noter kanalıyla gönderdiği ihtarnameyle haberi yayından çıkarmamızı talep etti. Bir çok laf salatası yaparak kişilik haklarını zedelendiğini iddia eden Üniversite yönetimi, haberimizin gerçek olmadığını, haberi kaldırmadığımız takdirde yasal yollara başvuracaklarını ihbar etti. 

30 kusur senedir gazetecilik yapıyorum ve üniversite gibi bir kurumdan gelen yalanlamalarda haklı olarak bir mantık ve seviye arıyorum. Okumuşların şark kurnazlığı anlamındaki yaklaşımını veya hak karşısındaki küstahlığını anlayamıyorum. Üniversite yönetimi gerçek anlamda laf salatası yaparak gerçekleri gizleyebileceğini zannediyor. Basın emekçisi olarak buna çok üzülüyorum.

Oysa haberimiz gayet açık. Tekrar ve bir daha, bir geri zekâlıya anlatır gibi anlatalım. Üniversite diyor ki, ben, Uşak Valiliği dahil bir çok kuruluşla işbirliği yaparak TEKNOFEST yaptım. Bu organizasyonu sponsorlar destekledi!

Ana soru şu: SPONSORLAR PARAYI NEREYE YATIRDI? Bu soruya bağlı sorular ise şunlar: Sponsorlar üniversitenin TEKNOFEST faaliyeti için parayı neden üniversitenin Strateji Daire Başkanlığı’nda açılan bir hesaba değil de, özel bir şirket hesabına yatırdı? Organizasyon görevi özel şirkete verildiyse, neden ihaleyle verilmedi? Para kime veya kimlere peşkeş çekildi? Üniversitenin valiliğin ve daha bilmem kaç kuruluşun işbirliği ile yapılan böyle bir etkinlikte sponsorların yatırdığı paralarının denetimi üniversite tarafından nasıl yapıldı? Mümkün mü böyle bir şey? Hukuk düzeninde Ahmet’in parasını Mehmet’in hesabına yatırın bak ne oluyor?

Net olarak anlaşıldı mı bilmiyorum. Ama bu ihtarnameyi www.usak.tv’ye gönderen avukat nezdinde üniversite yöneticilerine soruyorum. Siz bütün bu yapılan işlerin yasal olmadığını, akçeli işler olduğunu, ihaleyle verilmesi gereken bir işin ihalesiz verilmesinin mümkün olmadığını, üniversitenin bir özel şirketin hesabına sponsorlara para yatırtmasının yolsuzluk ve hırsızlık olarak değerlendirileceğini bilmiyor musunuz? Ben gazeteci olarak biliyorum. Siz üniversite yöneticileri olarak bilmiyorsanız sıkıntı var demektir. Bu tür konularda hukuki mevzuatı bilmesi gereken üniversite avukatları yöneticilerini uyarmıyorsa, avukatlık görevini yapmıyorlar, demektir. Üniversite idarecilerinin bu tür ihtarnamelere harcayacağı vakti ve mesaiyi üniversitenin hukuka uygun davranmaları için harcamalarını tavsiye ediyorum. Kamu görevi böyle davranmayı gerektirir.

 Tamamen alakasız şeylerden bahsederek ve laf salatası yaparak yalanlama türüne özgün bir örnek olan ihtarnameyi yayınlıyor, tamamen doğru olan haberimizi yayından kaldırmıyoruz. Üniversite yönetimi yasal yollara başvurarak iddialarımız mahkeme nezdinde inceleterek haberimizi kaldırma hakkına her zaman sahiptir. İhbarnamenizin gereğini yapınız.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.