Uşak TV

Rektör Orbay’dan Sağduyu Çağrısı

Güncel

Rektör Orbay’dan Sağduyu Çağrısı

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, terör saldırları sonrası yaşanan olaylarla ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bu millet bu ateşi söndürebilecek güce sahiptir” dedi.
Çatışmalarda şehit olan güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet, gazilere de acil şifalar dileyen Rektör Orbay, “Herkes üzerine düşen görevi samimi bir şekilde yaparsa, nedenlerini, niçinlerini sorgulamadan mevcut ateşi söndürüp soğutmaya yönelik çalışmalara destek verirse, bu millet bu ateşi söndürebilecek güce sahiptir.” diye konuştu.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Gökdere, Genel Sekreter Hasan Özyurt ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Timur Yılmaz’ın da katıldığı basın toplantısında üniversitedeki çalışmaların yanı sıra, artan terör olayları sonrası yaşananlara değinen Prof. Dr. Orbay, “Terörün istediği ortamlar, bazen iyi niyetle başlayan gösteriler sonucunda bu olaylarla hiç alakası olmayan masum insanların iş yerlerinin taşlanması, iş yerinin yakılması ve tahribat gibi sonuçlar veriyor. Aslında bu tür durumların terör örgütlerinin temel istek noktası olduğu bilinen bir gerçek. Terör, ister PKK olsun, ister başka terör örgütleri olsun, hepsinin ortak bir hedefi var. Hangi taraftan kaç kişinin öldüğü önemli değil. Ülkede bir belirsizlik, bir kaos, insanlarda devlete, millete, askere, polise karşı bir güvensizlik ortamı oluşturmak temel gayeleri. Dolayısıyla buna da fırsat vermememiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
Orbay, Öğrenci sayısının 15 bin 300’e ulaştığı üniversitede 2015-2016 eğitim-öğretim yılını Pazartesi günü itibariyle de açacaklarını söyledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.