Uşak TV

REKTÖR EKREM SAVAŞ YAKTI YIKTI GİDİYOR TEŞEKKÜR MÜ EDELİM…

Güncel

Uşak Üniversitesinde 2017/2021 rektörlük dönemi sona erdi. 30 Kasımda 2021’e kadar yeni dönem rektör ataması yapılacak.

 Kasım 2017’de atandıktan sonra, Ekrem SAVAŞ ve ekibi Sait ÇELİK’in 5.5 yılda binbir emekle kurduğu akademik düzenin ve üniversitenin üstünden adeta bir yıkım ekibi gibi geçti.

 Ekrem Hoca giderken arkasında FETÖ mücadelede zayıflık şaibeleri de bıraktı. Yaptığımız haberler üzerine mahkemelere koştu ama yaptığımız onca habere bir tek tekzip gönderemedi. Zira biz gerçekleri yazdık.

Şimdi tekrar atanmayı bekliyormuş. Bizce atanamaz.

 Nereden biliyoruz?

Üniversiteleri değerlendiren bağımsız kuruluşların değerlendirme raporlarından.

Şimdi Uşak halkının gerçek durumunu görmesi için birkaç kriteri gözler önüne koyacağız.

Rektör Ekrem SAVAŞ akademisyenlerin özlük haklarını vermedi halk tabiriyle hocaların içinden geçti. Akademiyi bitirdi.

Reel olarak Uşak halkının durumu görmesi için bazı kaynakları araştırdık. Türkiye ÜNİVERSİTE ARAŞTIRMALARI LABORATUVARI (TÜMA)’nın AKADEMİK EKOLOJİ raporunun bazı değişkenlere göre ölçme sonuçlarını okuyucularımıza sunmak istiyoruz. (Bkz. https://www.uniar.net/ekoloji)

Akademisyenlerin Gözünden Üniversiteler, kısmının 2020 verileri bize Uşak üniversitesiyle ilgili gerçek durumu veriyor. Bu gerçekleri Rektör Ekrem SAVAŞ’la ilgili haberlerimize Ekrem SAVAŞ güzellemesi yaparak, www. usak.tv’ nin sanki rektörle özel bir meselesi varmış algısı yaratan, gerçekte Uşak’a ve Uşaklıya farkında olmasalar da ihanet eden bazı basın mensubu arkadaşlarında dikkatine sunalım.

1) Uşak Üniversitesi Devlet Üniversiteleri Akademik Ekoloji Genel Sıralamasında 126 üniversite içinde 124.

Yani SONDAN 3. olmuş. Bizim altımızda Tunceli Munzur Üniversitesi var. Yani araştırma sonucuna göre, Akademik Faaliyetlere Zararlı Akademik Faaliyetin Yeşermesine Engel Ekolojik bir ortamda yaşıyor akademisyenler. 

2) Üniversitelerin Akademik Özgürlük Sıralamasında 194 üniversite içinde 191.

Yani SONDAN 4. sırada. Bizim altımızda Doğuş ve Munzur üniversiteleri var. Sıkıntılı Akademik Özgürlük sınıflamasında yer alıyoruz.

3) Üniversitelerin Yönetimden Memnuniyet Sıralamasında 192. yiz.

Yani 29.7 puanla SONDAN 3. sıradayız Altımızda Çağ ve Tunceli Munzur üniversiteleri var.  Yönetimden Memnuniyetsizliği Yüksek Olan Üniversiteler kategorisindeyiz. Zaten bu kategoride 194 üniversite içinde 17 üniversite var.

4) Üniversitelerin Tükenmişlik Hissi ve Mutsuzluk Sıralamasında 61.1 puanla 13. Sıradayız.

Ancak sakın sevinmeyin bu periyot (55-70 arası,) Motivasyonu Geliştirilmesi Gereken Tükenmişlik Potansiyeli Olan Üniversiteler arasında yer alıyor.

5) Üniversitelerin Kurum-içi İşbirliği Sıralamasında  194 üniversite arasında 138. Sıradayız.

Yani 53 puanla İşbirliği Düşük Üniversiteler kategorisinde yer alıyoruz.

5) Üniversitelerin Kurum Dışı İşbirliği Sıralaması 125 üniversite içinde 95.sıradayız.

Yani 50 puanla İşbirliği Düşük Üniversiteler kategorisinde yer alıyoruz

 

7) Üniversitelerin Üniversiteye Aitlik ve Bağlılık Hissi Sıralamasında 36 puanla SONDAN 6. olarak 188. Sıradayız.

Yani Akademisyende Ciddi Düzeyde Aidiyet Ve Bağlılık Problemi Yaşanan Üniversite. Terk Etme İsteği olan üniversite kategorisinde yer alıyoruz

8) Üniversitelerin Öğretim Kalitesi Sıralamasında 41 puanla 191.yiz

Yani SONDAN 4. sıradayız Öğretim Seviyesi Kalitesinde Olumsuz Algı Yaşanan, kategorisindeyiz. 40 puanın Öğretim Seviyesi ve Kalitesinin Çok Düşük ve Olumsuz Algılandığı Üniversite kategorisini gösteriyor. Uşak üniversitesinin altındaki bu kategoride sadece 3 üniversite var.

İşte gerçek durum net olarak bu. Rektör Ekrem SAVAŞ Uşak Üniversitesini bitirdi. Aldığı maaşı hak etti mi? Bizce hak etmedi.

Hocalar Kaçtı Ve Hızla Kaçıyor.

Öğrencilerin tercih ettiği bölümler kapatılıyor, Nitelikli ve 1. sınıf öğretim üyeleri başka üniversitelere gitmeye zorlanıyor ve gidiyorlar. Birçok hoca hızla üniversiteyi terk ediyor ki, hocaların da akademik yayınları itibariyle çok üst düzey hocalar olduğu söyleniyor ve biliniyor.

Rektör SAVAŞ’ın bazı kriterler koyarak hocaların özlük haklarını engellediği, koyduğu kriterlere uymadığı halde kendisine yakın olan hocalara, kendi kriterlerini çiğneyerek kadro verdiği, tüm kriterleri en yüksek düzeyde tutturduğu halde Sait ÇELİK’in ekibi olarak gördüğü isimlere kadro vermediği, onlarca kişinin muvafakat beklediği ve üniversiteyi terk edeceği çok bilinen ve söylenen bir olgu. Böyle bir üniversitenin sonlara düşmesi sondan dereceye girmesi son derece normal değil mi?

 Rektör Savaş yapılmayacak her şeyi yaptı. Öğrencisi olan bölümler kapatılıyor. Hocalar hızla kaçıyor. İddialara göre Sait ÇELİK zamanında 33/34 bandında olan öğrenci sayısı 27.500 binlere düşürülmüş. Bu yıl 4 yıllık lisans doluluk oranı % 61’e düşmüş. Ki bu üniversite için bu bir felaket. Bu demektir ki, üniversite 4 yıllık lisans öğrenci kontenjanının % 39’unu, düşürülen puan üzerinden en düşük seviye öğrenciler içinden seçecek.

Öğrencisi kaliteli olmayan üniversite başka üniversitelerle nasıl yarışacak? Bilimsel üst düzey akademik personel kaçırıldığında Uşak Üniversitesi üniversiteler arasında nasıl sıralamaya girecek?

İşte üniversitemizin son durumu böyle. Yanına aldığı bir ekiple üniversitenin üzerinden silindir gibi geçen, Ekrem SAVAŞ göreve tekrar talipmiş. Dahası Mehmet Altay’ın desteğini aldığı iddia ediliyor. Başarısızlığın ve ehliyetsizliğin ödüllendirildiği Uşak’a da bu yakışır!

Rektöre Sesleniyoruz

Sayın rektöre sesleniyoruz. Sayın rektör Ekrem SAVAŞ hoca, başarısızlığın tarihini yazdın. Uşak Üniversitesi akademik yayınlarda da dibi buldu. Bunu ayrı bir haberde işleyeceğiz. Ancak üniversitemizi Personel memnuniyetsizliğinde SONDAN 3. Sıraya getirmişsin. Gördüğün gibi akademisyenler sizi istemiyor. Her alanda üniversiteyi gerilettiniz, öğrenci sayısını düşürdünüz,, tercih edilen bölümleri bile kapatma başarısını gösterdiniz! Dolayısıyla Uşak halkı esnafı ve ileri gelenleri de sizi istemiyor. Hangi akla hizmetle bu göreve tekrar talip oluyor ve kendi ekibiniz içinden yeni rektör adayları çıkartabiliyorsunuz.

 Uşak halkı gün gelir bunların hesabını başta basiretsiz siyasetçiler olmak üzere sebep olanlardan sorar.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.