Uşak TV

Poşetli Çöp Çıkarma Sistemine Geçiliyor

Güncel

Poşetli Çöp Çıkarma Sistemine Geçiliyor

Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün Yeni Projesi Sayesinde Bazı Bölgelerde Poşetli Çöp Çıkarma Sistemine Geçiş Başlıyor

 

Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Elmalı Sokak, 1. Gül Sokak, 2. Serin Sokak ile Şehit İsmail Çetin Caddesi arasında kalan bölgede 12 Temmuz’dan itibaren poşetli sisteme geçiyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri bölgede yaşayan vatandaşlarımıza bu konu hakkında bugün bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Ekipler ayrıca M. Akif Ersoy Mahallesi Muhtarlığı binası önünde toplanan vatandaşlara yazılı bildiri kağıtları da dağıttı.

Mahalle sakinlerinin 12 Temmuz’dan itibaren 08.00 ile 10.00 saatleri arasında çöplerini sızdırmaz poşetlerde çıkarması gerektiğini anlatan ekipler, bu tarihten itibaren çöplerini istenilen şekilde çıkarmayan vatandaşlar hakkında Kabahatler Kanununa göre cezai işlem uygulanacağını ifade etti.

Temizlik İşleri Müdürü Bediha Mandal, Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak çevre illerde yaptıkları inceleme sonucunda, bu illerde çöplerin toplanması işleminin poşetli olarak yapıldığının görüldüğünü söyledi. “19 mahallede yapmış olduğumuz araştırma neticesinde bu uygulamaya uygun olarak M. Akif Ersoy mahallesine ait Gül Sokak, Elmalı Sokak, Şehit İsmail Çetin Caddesi ve 2. Serin Sokak arasındaki bölge seçilmiştir” diye konuşan Mandal, “Bu uygulamanın amacı vatandaşlarımızın yıllardan bu yana süre gelen çöp bidonu sorununu ortadan kaldırmak, ayrıca çevre sağlığı ile görüntü kirliliğinden de şehrimizi kurtarmaktır” dedi.

Bu konuyla ilgili olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin mahalle muhtarıyla birlikte mahalle sakinlerini bilgilendirme toplantıları yapmakta olduğunu ifade eden Mandal, vatandaşlarımızın daha temiz ve daha sağlıklı bir ortamda yaşayabilmeleri için yapılacak olan poşetli sistemin en kısa sürede tüm şehrimizde uygulamaya geçirilmesini de temenni ettiklerini belirtti.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.