Uşak TV

Polisten Sahte Para Uyarısı

Güncel

Polisten Sahte Para Uyarısı

Manisa Toplum Destekli Polislik Büro ekipleri tarafından Manisa Canlı Hayvan Borsası’nda yaptığı sahte para uygulamasında, vatandaşları sahte para olaylarına karşı bilinçlendirdi.
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte canlı hayvan pazarlarında sahte parayla karşı karşıya kalma riski de artıyor. Manisa Toplum Destekli Polislik Büro ekipleri de vatandaşları sahte paranın ayırt edilmesi için bilinçlendirme çalışmaları yürütüyor. Polis ekiplerinin Manisa Canlı Hayvan Borsası’nda yürüttüğü çalışmada hem vatandaşlara broşürlerle bilgi verdi hem de ellerindeki sahte para ile gerçek para arasındaki farkları anlatarak ikisi arasındaki ayrımın nasıl yapılabileceğini anlattı. Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Komiser Hülya Çukurelmalı, Manisa’da bayramın huzurlu geçebilmesine katkı sağlamak amacıyla yürütülen sahte para uygulamasının sadece Canlı Hayvan Borsası’nda değil vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde de devam ettiğini söyledi. Çukurelmalı, "Yapılan hayvan satışları sonrasında meydana gelen sahte para olaylarının önüne geçebilmek. Buradaki satıcılarımız hayvan alacak olan vatandaşlarımızın sahte paradan dolayı mağdur olmamaları için sahte paranın ayrımını öğrenebilmeleri için arkadaşlarımız bir çalışma yürütüyorlar. Hem sahte parayı göstererek hem de gerçek parayı göstererek ikisi arasındaki ayrımı göstermeye çalışıyorlar. Bayrama kadar bu çalışma devam edecek" dedi.
Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte sahte ve gerçek paranın ayırt edilmesinin güçleştiğini söyleyen vatandaşlar, uygulamadan memnun kaldıklarını belirtti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.