Uşak TV

ÖZÜRLÜLER GÜNÜ

Güncel

ÖZÜRLÜLER GÜNÜ

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Uşak Engelsiz Yaşam ve Bakım Rehabilitasyon Merkezi’nce bir program düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki programda Engelsiz Yaşam ve Bakım Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan engelliler çeşitli gösteriler yaptı. Uşak yöresi kına gecesi, yöresel halk oyunları, müzikli eğlence gösterileri ve şiirler okuyan engelliler büyük alkış aldı.

Programa Vali Özdemir Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Uşak Milletvekili İsmail Güneş, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay İsmail Özcan ve eşi Sevgi Özcan, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun ve vatandaşlar katıldı.

Engelli vatandaşların sorunlarının çözümü noktasında toplumda son yıllarda bir farkındalık oluşmaya başladığını söyleyen Vali Çakacak konuşmasında, “Asıl özürlülük gönül özürlülüğüdür. Engelli olmak kimsenin elinde değildir. Kimisi doğuştan özürlü olur, kimisi de sonran çeşitli nedenlerle özürlü olur. Dolayısıyla özürlü olmak utanılacak bir şey değildir. Ülkemizde yaklaşık 8 milyon 500 bin özürlü vatandaşımız var ve her sağlıklı insan bir özürlü adayıdır. Bu nedenle herkes kendini özürlü olarak görmeli ve kendisine nasıl davranılması gerektiğini düşünüyorsa engelli insanlara da o şekilde davranmalıdır. Özürlü vatandaşlarımız normal bir insan olarak görmemiz gerekir. Çünkü özürlüler kendisine gösterilen sevgiyi saygıyı özürlü olmaktan dolayı gösterilmesini istemiyor” dedi.

Özürlülerin acınmayı istemediğini herkese sağlanan imkanların kendilerine de sağlanmasını istediğini de anlatan Vali Özdemir Çakacak, “İnsan yaratılmışların en şereflisidir. İnsana insan olduğu için bakmamız ve sevip saygı göstermemiz lazım. Her geçen gün toplumumuzda engellilere karşı bir farkındalık oluşuyor. Kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve toplum, özürlülerin toplumsal hayata katılması için eskiye oranla daha fazla gayret gösteriyor. Devlet olarak ilimizdeki bin 853 özürlü yakınına asgari ücret tutarında evde bakım parası ödüyoruz. Bununla birlikte özürlülerimiz çeşitli imkanlarda faydalanmalarını sağlamak için 675 özürlümüze özürlü kimlik kartı verildi. Sağlanan imkanlar her geçen gün artıyor. İlimizdeki engeli derneklerimiz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İş Kur ortaklaşa meslek kursları açıyor. Özürlülerimiz bu kurslarda meslek sahibi olup iş imkanı buluyor. Bütün bunların yanı sıra bizi sevindiren en önemli konu özürlülerimizin toplumsal hayata katılma konusundaki gayretleridir. Bu gayretleri çok olumlu buluyoruz ve destekliyoruz” dedi.

Programın ardından Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak tarafından fuaye alanında engelli vatandaşların el emeği göz nuru eserlerinden oluşan serginin açılışı yapıldı. Sergiyi gezen Vali Özdemir Çakacak ile eşi Kevser Çakacak, sergideki ürünleri yapan engellilerle yakından ilgilendi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.