Uşak TV

Özel İstanbul Hastanesi’ne Dev Ciğer Maketi

Güncel

Özel İstanbul Hastanesi’ne Dev Ciğer Maketi

Van Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından, akciğer kanseri farkındalığını arttırmak amacıyla Özel İstanbul Hastanesi’ne dev ciğer maketi kuruldu.
Türkiye’de akciğer kanserinin erkeklerde en sık görülen kanser türü olduğu ve 2014 yılında 20 binden fazla kişinin akciğer kanseri nedeniyle öldüğünü belirten Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri, insanlarda özellikle akciğer kanseri farkındalığını arttırmak amacıyla böyle bir uygulamanın başlatıldığını söylediler. Daha önce kentteki farklı hastanelerde de dev ciğer maketinin kurulduğunu ifade eden yetkililer, olumlu tepkilerin alındığını dile getirdiler. Sergilenen hastalanmış akciğer maketi ile gençlerin, çocukların ve halkın akciğer kanserini görerek öğrendiklerini dile getiren yetkililer, “Bunun yanı sıra sağlıklı bir akciğer için, ciğerlerin verimli şekilde kullanılması ve nefes egzersizleri de büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle biz de ‘Koca Ciğer’ adlı dev akciğer maketi ile hastalıkla ilgili daha fazla bilgi vermek istedik” dediler.
Dev ciğer maketinin hastaneye kurulmasından dolayı memnuniyetini belirten Özel İstanbul Hastanesi yetkilileri de, uygulamanın olumlu tepkileri ile karşılaştıklarını söylediler.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.