Uşak TV

(Özel Haber) Kürt Gaziden PKK’ya Sert Tepki

Güncel

(Özel Haber) Kürt Gaziden PKK’ya Sert Tepki

Teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan korucu Mahmut Baştaş, PKK’ya sert tepki gösterdi. Kürt olduğunu belirten Baştaş, “Bu dava Kürt davası değil. Bu yüzden PKK’yı istemiyorum” dedi.
Batman’ın Sason ilçesinde koruculuk yapan Mahmut Baştaş, 1995 yılında Çakırpınar köyü yakınlarında, teröristlerle girdiği çatışmada yaralandı. Helikopterle Diyarbakır Devlet Hastanesine kaldırılan Baştaş, günlerce kaldığı yoğun bakımdan kurtuldu. Baştaş, Türkiye’de son günlerde yeniden tırmanan terör olaylarına sert tepki gösterdi. Hiç kimsenin Türkiye’yi bölemeyeceğini anlatan Baştaş, “Bu vatan sahipsiz değil, herkes aklını başına alsın. Hiç kimse bana bu dava Kürt davasıdır demesin. Bu dava Kürt davası değil, bu dava İsrail ve Ermeni davasıdır. Müslüman Müslümanı nasıl öldürür. Allah’ın verdiği canı ancak Allah alır. Satılmayın. Bu ülke hepimize yeter. Türkiye’de yetmiş dört milyon insan var. Yetmiş dört milyon insan daha gelse bu ülke bize yine yeter. İsrail ve ABD gibi devletlere maşa olmayın” dedi.
“ASKER OLMAZSA SURİYE GİBİ OLURUZ”
Güvenlik güçlerine yapılan saldırıları kınadığını vurgulayan Kürt gazi,
“Hangi vicdanla gidip namusumuzu ve güvenliğimizi koruyan insanlara saldırıyorsunuz. Filistin’in, Suriye’nin halini görmediniz mi? Bu askerler olmazsa durumumuz Irak, Suriye, Filistin, Mısır gibi olur. Aklınıza başınıza alın. Yazık Türkiye’ye yazık” diye konuştu.
“YAPILANLAR KÜRTLERE HİZMET DEĞİL”
Sağlık personeline yönelik saldırılara tepki gösteren Baştaş, şunları kaydetti: “Ambulans köye çıkıyor, ambulansı yakıyor, doktoru, hemşireyi öldürüyorsunuz. Nedir bu? Kime hizmet ediyorsunuz. Kürtlere hizmet bu mu? Bunlar Kürtlere hizmet değil. Ben Kürdüm ve sizi istemiyorum. Ben sizin yönetiminizi istemiyorum.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.