Uşak TV

(Özel Haber) Bıçakçıların Bayram Mesaisi Erken Başladı

Güncel

(Özel Haber) Bıçakçıların Bayram Mesaisi Erken Başladı

Kurban Bayramı öncesi bıçakçıların ve bileyicilerin yüzü gülüyor.
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban ibadetini yerine getirecek vatandaşlar hazırlıklarını tamamlamaya başladı. Tekirdağ’da vatandaşlar kurbanlık hayvanları acı çektirmeden kesebilmek için bıçakçıların yolunu tuttu.
Kurbanlık hayvanlarını acı çektirmeden rahat bir şekilde kesmek için baltasını erkenden bilemeye getirdiğini belirten Sedat Demirbaş, "Kurban Bayramı’na az bir zaman kaldı. Öncelikle bu ayın herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Biz de kurban ibadetini yerine getirirken hayvanlarımızı en iyi şekilde kesmek, etlerimizi rahatça doğramak için baltamızı biletmek için getirdik. Bayram yaklaştıkça yoğunluk oluyor sonra sıra beklemek zorunda kalıyoruz o yüzden erkenden baltamızı getirip bilettik" dedi.
"VATANDAŞLAR BIÇAKLARINI BİLESİNLER, HAYVANLARINI RAHAT KESSİNLER"
Tekirdağ bedesten çarşısında yılardır bıçakçılık yapan Murat Bıçakçı, bu sene bayram yoğunluğunun erken başladığını duyarlı vatandaşların bıçaklarını bilemek için son günü beklemediklerini vurgulayarak, "Kurban Bayramı’na 1 hafta kaldı. Vatandaşlarımız eski yıllara göre duyarlı olmaya başladı. Müşteriler gelmeye başladı. Biz de bilemeye başladık. Son güne kalınca sıkışma oluyor, işlerde yoğunluk oluyor. Kurban kesecek vatandaşlarımızın bıçaklarını erken getirip bilemelerini tavsiye ediyorum. Erken getirip bıçaklarını biletip beklemeden alıp gitsinler. Bıçak dışında balta, satır ve kesim bıçakları geliyor. Bileme fiyatları bıçak tanesi 2 lira, balta tane 5 TL’dir. Bu yılki sloganımız ’bıçaklarını bilesinler hayvanlarını rahat kessinler’" ifadelerini kullandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.