Uşak TV

OTOPARK HARCI HESABINDAN 5 MİLYON TL USULSÜZ ÇEKİLDİ Mİ?

Güncel

Uşak Belediyesi Otopark Harcı hesabından usulsüz çekilen 5 milyon olayını konuşuyor.

 Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk’un yasalara aykırı olarak otopark hesabında toplanan 5 milyon TL yi amacı dışında kullandığı iddia ediliyor. İddialar doğru ise belediye yönetimin başı büyük dertte.

Belediye kanununa göre yeni yapılan binalardan otopark harcı alınıyor ve belediyelerin ayrı bir hesabında biriktiriliyor. Bu hesaba yatan para otopark için kamulaştırma ve otopark yapımında kullanılıyor. Başka hiçbir işte kullanılamıyor.

İddialara göre bayram öncesi belediye kasası tamtakır kaldı ve UTAŞ’a ödeme yapılamadı. Buna çok kızan Ali Rıza Çümen Hüseyin Ufuk Uğur ile birlikte Hesap İşleri Müdürü Alim Özcan’dan otopark hesabında bulunan paradan 5 milyon TL aktarılmasını istedi. Ancak Alim Özcan usulsüz olan bu işlemi yapmadı. Yapmayınca da Hüseyin Ufuk tarafından görevinden alınarak Fen işlerine sürüldü.

Hesap işleri müdürün görevden alınmasından sonra da otopark hesabında toplanan para usulsüz bir şekilde belediye hesabına aktarıldı ve UTAŞ’a ödeme yapıldı.

İddialara göre şimdi Belediye yönetimi kimse duymadan bu parayı nasıl yerine koyacağını düşünüyor.

KANUN VE YÖNETMELİKLER NE DİYOR

Otopark Hesabından Yapılacak Harcamalar

Madde 11- Otopark hesabında toplanan meblağ, belediyelerin kendi kaynaklarından ayıracağı tahsisatla birlikte, tasdikli plan ve beş yıllık imar programına göre hazırlanan kamulaştırma projesi karşılığında otopark tesisi için gerekli arsa alımları ile bölge ve genel otoparkların inşaasında kullanılır.

Otopark hesabında toplanan meblağ otopark tesisi dışında başka bir amaçla kullanılamaz.

Otopark hesabında toplanan meblağ, belediyelerce hazırlanacak sarf belgesi, verile emri ve hakediş raporuna göre belediyesinin yazılı talimatı üzerine ilgili bankaca hak sahibine ödenir.

Otopark hesabında toplanan meblağın, amacında kullanılıp kullanılmadığı hususu İçişleri Bakanlığı'nca denetlenir. Diyor.

 

Ancak Uşak Belediyesi nasıl olsa müfettiş gelmez diyerek diğer işlerde olduğu gibi bu iştede usulsüzlük yaprak otopark hesabını boşalttığı iddiaları belediye dileden dile dolaşıyor.

Şimdi Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a soruyoruz Otopark Hesabında ne kadar para var ve bu paradan amacı dışında kullanmak üzere çektiniz mi? Uşak Belediyesinin kasasında kaç para var ne kadar alacağı ne kadar borcu var kamuoyuna açıklar mısınız?

 

Yorumlar (2)

Edip peker 8 Yıl Önce

Evet usakta belediyede ki soygunu onamayan hesap işleri müdürü helal süt emmış görevinden alınması için başvuru yapmıştır sonuçta hirsizlar müdürü odasından omurgasiz ca cikarmislardir usak hirsiz yuvası olmuş

İSTİFA 8 Yıl Önce

bunlar iyice azıttı ...nezaman istifa edecekler..

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.