Uşak TV

Ortahisar Belediyesi’nden Yeşil Alanlarda İlaçlama Yapıyor

Güncel

Ortahisar Belediyesi’nden Yeşil Alanlarda İlaçlama Yapıyor

Ortahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 2015 yılı boyunca yeşil alanlarda, park ve bahçelerde görülen bitki zararlılarıyla başarılı bir şekilde mücadele ediyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, bu yıl yaz mevsiminin daha sıcak geçmesinden dolayı bitkilerde oluşan zararlı haşaratın üreme ve çoğalma oranının arttığını belirterek, bu nedenle bu artış oranıyla orantılı bir şekilde bitki zararlılarını önlemek için yapılan çalışmaların da arttığını söyledi. Çalışmaların bitki zararlılarının üreme, çoğalma dönemleri boyunca sürekli olarak yapıldığını aktaran Başkan Genç, “Ağaçlarda ve çalı türü bitkilerde görülen bitler ve böcek türleriyle mücadelemizi bütün parklarımızda etkili bir olarak yürüttük ve sürekli yapılan kontrollerde zararlı görüldüğü anda müdahale ederek devam ediyoruz. Bu yüzden bitkilerde görülen zararlıları önlemek için yaptığımız ilaçlama (zirai mücadele) çalışmaları da artmıştır” dedi.
ÜREME VE ÇOĞALMA DÖNEMİNDE İLAÇLAMA ARTIYOR
Ortahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Baki Altuntaş, bitki zararlılarına karşı gerekli ekipmanlarla ve uzman bir ekiple çalışmalara aralıksız devam ettiklerini kaydederek, geçen yıl şimşirlerde görülmeye başlayan tırtıl zararlısına karşı mücadele için de ilaçlamaların bu yılda yapıldığını vurguladı.
Tırtıl zararlısı bulunan ağaçların tespit edilerek ilaçlandığını ve tırtılların diğer bitkilere bulaşmasının engellendiğini ifade eden Altuntaş, “Yılda 2-3 kere üreyen Amerikan beyaz kelebeği genellikle akçaağaç ve çınar ağaçlarında görülmektedir. Sürekli yapılan kontrollerde görüldüğü ağaçları ilaçlıyoruz. Temmuz ayının son günleri ve Ağustos ayının hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde olması bitkilerdeki zararlılarında daha fazla üremesine neden oldu. Bu yüzden ilaçlama çalışmalarımız daha fazla olmuştur. Bit, böcek, tırtıl, kabuklu bit, Amerikan beyaz kelebeği gibi zararlıların da üreme ve çoğalma oranı arttı. Bu yüzden bitkilerde görülen zararlıları önlemek için yaptığımız ilaçlama çalışmaları da artmıştır. Gerekli ekipmanlarla ve uzman ekibimizle yaptığımız çalışmalar başarıyla devam etmektedir” diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.